Krimi

2024.05.01. 06:30

Sok üldözős filmet nézhetett: ruháját kidobva menekült egy autós a rendőrök elől (videó)

Ámokfutása közben nagyjából az összes közlekedési szabályt megszegte.

MW

A kép illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Vádat emelt a Székesfehérvári Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki csaknem tíz kilométeren át száguldozott az őt üldöző rendőrök elől menekülve – írja az ügyészség közleménye alapján a Magyar Nemzet.

A férfit a bíróság még 2023 februárjában eltiltotta a közúti járművezetéstől - engedély nélküli vezetés miatt -, de ez őt cseppet sem zavarta, ezért 2023 júniusától több alkalommal is volán mögé ült.

Június 23-án Dunaújvárosban a rendőrök ismét ellenőrzni akarták, de a sofőr menekülőre fogta, nagy sebességgel továbbhajtott.

Vetkőzött a cél érdekében

Menekülés közben balesetveszélyes előzéseket és más manővereket hajtott végre, ezekkel több járművet is fékezésre vagy lehúzódásra kényszerített.

A férfi menekülése alatt többször átlépte az óránkénti 100 kilométeres sebességet, és közben még a ruháját is levette. A holmit a gépkocsi ablakán kidobta, ezzel is megpróbálta akadályozni az őt üldöző rendőrautóból a kilátást.

A körforgalomba a menetiránnyal ellentétesen ment be, az úttorlaszként használt gépkocsit nagy sebességgel kikerülte. Végül egy ingatlan udvarán hagyta az autóját és a helyszínről elszaladt.

Futás helyett ülhet

Az ügyészség közleményében kiemelte, hogy a férfi a tíz kilométernyi ámokfutása alatt csaknem minden közlekedési szabályt megsértett.

A jelenleg szabadságvesztés büntetését töltő férfit az ügyészség közúti veszélyeztetéssel és eltiltás hatálya alatti járművezetés vétségével vádolja, valamint indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje, és ismét tiltsa el a közúti járművezetéstől. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

A videón a rendőrségi autó fedélzeti kamerája által rögzített menekülés látható:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában