Isten éltessen, Mulan!

2024.05.22. 08:00

Repül az idő: féléves lett a debreceni állatkert leopárdbébije – videóval

Haon.hu

Videóval ünnepelte a féléves Mulant a debreceni állatkert

Forrás: Facebook / Zoo Debrecen

Féléves lett a debreceni állatkert kis leopárdja, Mulan, az alkalomról pedig videóval emlékezett meg az intézmény Facebookja. A szűk egyperces anyagból kiderül, Mulan nem lett kevésbé cuki a születése óta, már igazi nagymacskaként vicsorog, de azért sokat játszik egymagában és az anyukájával is. Az észak-kínai leopárdpár, Coolio és Jilin első közös utódja napra pontosan május 21-én volt 6 hónapos.

Mulan még január végén mutatkozott be Debrecennek, nevét pedig az állatkert közösségi oldalának látogatói választhatták ki még a télen.

Az észak-kínai leopárd (Panthera pardus japonensis) a trópusi társainál nagyobb testmérettel és dúsabb szőrzettel rendelkezik, jellemzően nagyobb vadakkal, főként vaddisznóval és szarvassal táplálkozik, de a madarakat és rágcsálókat sem veti meg. A téli párzási időszakot és az anyai utódgondozást leszámítva magányosan él és erősen territoriális – írtuk korábbi cikkünkben.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában