Helyi közélet

2014.06.13. 07:34

Nem lesz nehéz örökség

Debrecen - Komoly többséggel szavazta meg a Fidesz-tagság dr. Papp Lászlót polgármester-jelöltnek.

Debrecen - Komoly többséggel szavazta meg a Fidesz-tagság dr. Papp Lászlót polgármester-jelöltnek.– Az eddigi munkát kell folytatni. Erre alkalmas a jelölt – mondta több Fidesz-párttag, helyi politikai szereplő az Aquaticum Gyógyfürdőhöz érkezve, ahol a Fidesz debreceni tagsága ülésezett.

Noha dr. Papp László nevét nem mondta ki egyetlen, munkatársunk által megkérdezett politikus sem, már ekkor egyértelmű volt, hogy csak a város jelenlegi vállalkozói vagyonért és városstratégiáért felelős alpolgármesterének polgármesteri jelöltségéről szavaz a tagság.

Egy órával később dr. Pósán László, a párt debreceni elnöke bejelentette: a 165 jelenlévőből 155-en támogatták dr. Papp László jelölését. Az elnök azt mondta, a szervezet egy személyi ajánlást fogalmazott meg, amelyet az országos szervezetek elé terjesztenek, a döntést pedig a Fidesz országos választmánya véglegesíti június 22-én.

– Korábban eszembe sem jutott, hogy polgármester legyek – mondta érdeklődésünkre dr. Papp László, aki úgy véli, nem lesz nehéz örökség Kósa Lajostól átvenni a várost, ha megválasztják a helyiek. – A mögöttünk hagyott 16 évnek én is részese vagyok, hiszen önkormányzati képviselő voltam, ez az időszak azonban lezárul. Van egy saját hitvallásom, hogy miként szeretném a várost irányítani, jobbá tenni az itt élők életét. Jelentősen szeretném növelni a városba hozható munkahelyteremtő beruházások volumenét, mivel az a Debrecen gazdaságára, költségvetésére és a polgárok jólétére is komoly hatással van – jelentette ki. Az újdonsült jelölt azokra a véleményekre, amelyek szerint Orbán Viktor jóváhagyása nélkül nem lehet fideszes jelöltet állítani a városban, úgy reagált, hogy noha rendszeresen jár a miniszterelnök Debrecenben és számtalanszor találkoztak is, de a hajdú-bihari megyeszékhely jövőbeni vezetésével kapcsolatban nem konzultáltak.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában