Talált tárgyak

2024.05.08. 12:06

Huszonkét éves, elhagyott autó keresi társát a Nagyerdőn

Ahhoz túl nagy és nehéz, hogy valaki elcipelje a talált tárgyak osztályára. Egy elhagyott autó esetében ráadásul még aggasztóbb, ha nem keresik.

Hajnal László

Hónapok óta várakozhat az elhagyott autó a Nagyerdőn

Forrás: Tóth Imre

Bizonyára mindenkinek ismerős az a helyzet, amikor egy sietős hétköznap a parkolóba érve döbben rá, hogy fogalma sincs, hová állt be a kocsival. A mobilon ketyeg a parkolási díj, a zóna ismert, de hogy ügyintézés és ebéd közben ingázva éppen melyik helyre sikerült becentizni az autót, okozhat némi fejtörést.

elhagyott autóebrecen, nagyerdő, köztemető
Elhagyott autó várja a gazdáját a temetőnél
Forrás: Tóth Imre

Talán így járt annak az 1-es Suzuki Swiftnek a sofőrje, amelyik a Debreceni Köztemető közelében árválkodik. Fotóriporterünk talált rá a magányosan, szürkén szomorkodó járműre, mely – akár a kerítésnél ácsorgó kutya – már több hónapja hűségesen, behúzott visszapillantó tükörrel várja a gazdáját.

Hátsó ablakát betörték, talán némi zsákmány reményében, bár az elsősegély dobozt nem vitték magukkal. Az ablaktörlő lapát viszont kitartóan állja a sarat, remélve, hogy egy nap még lelkesen szabaddá teheti a kilátást. A lökhárítója ugyan csalódottan ledobta a rendszámtáblát, de a néhány horpadástól és némi bánatos rozsdától eltekintve egészen tűrhető az autó állapota.

Nem minden nap találni elhagyott autót Debrecenben

A tény, hogy látványosan magára hagyták a Suzukit, mégis elgondolkoztató. Elvégre nem egy kulcscsomó, amit csak úgy elveszít az ember.

Hogy mi lehet az igazság, nem tudni. Talán műszaki hiba miatt robbant le, majd hagyták ott, esetleg valakinek spontán erdei sétához támadt kedve, talán egy szívszaggató szerelmi jelenet kelléke, de az is előfordulhat, hogy valamilyen sötétebb titkot rejt a baljós várakozás. Az is lehet, hogy hasonló esettel van dolgunk, mint a magára hagyott babakocsik esetében.

A lehetséges magyarázatok után kutatva már éppen egy akciódús jelenet pergett le a szemünk előtt, rendőri rajtaütéssel, meneküléssel. Valósággal már láttuk is a szirénázva befaroló rendőrautókat, azonban a rendszám után kutatva kiderült, a Suzuki nem áll körözés alatt. Sőt, a Jármű Szolgáltatási Platform adatai alapján május végéig még érvényes műszakival rendelkezik. A 22 évvel ezelőtti, magyarországi forgalomba bocsátása óta tíz tulajdonosa volt, így talán többekben is ébreszthet nosztalgikus emlékeket.

elhagyott autó, debrecen, nagyerdő, köztemető
Még érvényes műszakival rendelkezik a Swift
Forrás: Tóth Imre

Bármi is az igazság, ha valaki ráismer a Swiftre, és tud a gazdája kilétéről, értesítse. Félő, hogy idővel mások találnak rá, és keselyű módjára csemegéznek az alkatrészeiből. Annál pedig a bontóban is jobb sorsra találna. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában