Sérülés

2024.05.19. 11:02

Meglőttek egy hajdúnánási gólyát, az elkövetőt még keresik

A hortobágyi Madárkórház segítséget kért az elkövető megtalálásában.

Haon.hu

A megsebesült gólya

Forrás: Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány

Áprilisban egy törött szárnyú gólyát vitt a hortobágyi Madárkórházba a HNP munkatársa – olvasható a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány közleményében. Mint írták, a Hajdúnánáson meglőtt madár sebe friss volt, az összecsukott szárny külső oldalán egy nyílt, véres sebben egy 4,5 mm-es szoknyás légfegyver lövedék volt, mely mindkét alkarcsontot egy vonalban eltörte. Az ólomlövedék a sebbe tollakat vitt be és a csonton deformálódott. Körülötte sem gyulladás, sem alvadt vér, sem kiszáradó, összezsugorodó sebszélek, a sebben sem szennyeződés, sem fibrin, sem légynyüvek nem voltak, ami egyértelműen egy teljesen friss, aznapi, maximum pár órás sérülést jelent. 

Hozzátették, mivel az egyetlen lövedék mindkét csontot eltörte, melyek egymás alatt helyezkednek el, és az egyik ujjnyi vastag, maximum 15 méterről, alulról és oldalról, 60-70 fokos szögből, valószínűleg egy utcához nagyon közeli háztetőn, vagy villanyoszlopon állva kapta lövést, mely földre kellett vigye. Ki az utcára, nem egy kertbe, mert az utcán volt. Azzal a szárnnyal egy métert sem tudott repülni, még levitorlázni sem. Puffant a földön és mikor magához tért, gyalogolt. Így találták meg reggel 8-kor a Sólyom utcában lógó szárnnyal. 

Az elkövető jelenleg nincs meg, így arra kérnek mindenkit, hogy aki tud bármit is az esetről, az jelentkezzen. Néhány további információt az esetről az oldalukon osztottak meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában