DVSC

2024.04.26. 20:40

Tíz éve már, hogy elbúcsúztunk az Oláhgabitól

A Kecskemét ellen játszotta utolsó meccsét a Loki. A lefújás után a DVSC drukkerei a gyepen búcsúztak el a stadiontól.

Molnár Szilárd

A DVSC fanatikusai

Forrás: Nemzeti Sport-archív

Napra pontosan 10 éve, 2014. április 26-án játszotta utolsó bajnoki mérkőzését a DVSC labdarúgócsapata az Oláh Gábor utcai stadionban. Az ”Oláhgabi” 1993. augusztusától volt a Debreceni VSC otthona, melyben az első bajnoki meccsét 1993. augusztus 14-én, 5500 néző előtt játszotta a Videoton ellen. A találkozót Liviu Gojan és Tóth György góljaival 2–1-re nyerték a piros-fehérek.

DVSC, Loki, Debreceni VSC, Oláh Gábor utcai stadion, Debrecen, búcsú
Brkovics (balról) , Sidibe és Kulcsár is meghatározó játékosa volt a DVSC együttesének
Forrás:  Nemzeti Sport-archív

A DVSC búcsúmeccse is telt ház előtt zajlott

Ne tagadjuk, elég fapados volt az Oláh Gábor utcai stadion, de a miénk volt, otthon érezte magát ott fiatal, öreg, ultra, nem ultra. Számos nagy siker (és szerencsére kevesebb kudarc) érte a csapatot az ott eltöltött 21 év alatt. Bajnoki címeket ünnepelhettünk, nemzetközi találkozókon izgulhattunk kedvenceinkért, ezekre örökre szívesen emlékszünk majd vissza. Na meg a hangulatra, ami semmihez sem volt hasonlítható, hiszen közel voltak a pályához a lelátók, egy-egy rangadón szinte áradt be az energia a pályára. 

DVSC, Loki, Debreceni VSC, Oláh Gábor utcai stadion, Debrecen, búcsú
A DVSC drukkerei és szurkolói együtt ünnepeltek a a Kecskemét elleni meccs után
Forrás:  Nemzeti Sport-archív

A Kecskemét elleni búcsúmeccs elején a fanatikusok egy „Itt nőttünk fel, minden siker ideköt minket! Isten veled Oláh Gábor utca!” feliratú molinó mögül szurkolták végig a meccset.

A Loki a Novakovics – Lázár, Máté, Brkovics, Korhut – Bódi, Zsidai, Mihelic, Szakály – Kulcsár, Sidibe kezdővel futott ki a pályára, és a szenegáli támadó duplájával kétgólos előnybe került az első félidőben. Fordulás után sokáig nem esett több gól, ám a hajrában René Mihelic gyönyörű szabadrúgásgóljával, valamint Kulcsár Tamás duplájával – a második különösen szép volt, átemelte a kapust – a Lokomotív 5–0-ra gázolta el a kecskemétieket. Szépre sikeredett hát a búcsú, a fiesztahangulat a hármas sípszó után sem hagyott alább, a szurkolók berohantak a pályára, és a gyepen búcsúztak az ”Oláhgabitól”.
Aztán kezdődött egy máig tartó, új fejezet, hiszen a csapat új otthonát, a Nagyerdei Stadiont 2014. május 1-jén adták át. 

Álljon itt egy videó a meccsről...

...és egy a lefújás utáni pillanatokról:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában