Futsal

2024.04.30. 11:19

Trencsényi János: Élet-halál meccs volt számunkra

Az MVFC 6–1-re megverte a DEAC-ot a vármegyei rangadón. Trencsényi János együttese így még bízhat a bajnoki döntőben.

Orosz Krisztofer

Az MVFC és a DEAC futsalosai nagyot küzdöttek. Végül Trencsényi János legénysége aratott győzelmet

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi futsalcsapata az MVFC-t fogadta hétfő este az NB I. felsőházában. A vármegyei rangadó főszereplői különböző célokkal vághattak neki a bajnokinak: Tihanyi Csaba tanítványainak még volt matematikai esélyük a negyedik helyre, míg az újfaluiak szeme előtt a bajnoki döntő lebeghet. Trencsényi János legénysége azonban rendkívül taktikusan futsalozott és 6–1-re megnyerte a vármegyei rangadót. 

Trencsényi János, MVFC, DEAC, Futsal
Trencsényi János szerint nagy győzelmet arattak
Forrás: Napló-archív

Trencsényi János büszke játékosaira 

Az MVFC trénere a mérkőzést követően elmondta, remekül felkészült a DEAC a rangadóra, de ők is igyekeztek megfelelően feltérképezni a debrecenieket. A tréner szerint megérdemelt győzelmet arattak, s bíznak a második hely megszerzésében. – Az első és a második játékrész két különböző meccs volt. Igyekeztünk nyomást gyakorolni rájuk, de remekül kontráztak a debreceniek. Nagy helyzeteik voltak, de nem tudtak vele élni. 

Fontos volt, hogy ki szerzi az első alálatot, szerencsére mi rúgtuk. A fordulást követően húsz másodperc elteltével megdupláztuk előnyünket, ami lélektanilag rendkívül fontos volt. Háromnál már öt a négyeznie kellett a DEAC-nak, de erre is felkészültünk, láttam a Nyíregyháza elleni találkozójukat, akkor is ilyen szituációban kellett futsalozniuk. 

Ebben a felállásban hatalmas a rizikó, hiszen „csak” az üres kapuba kell betalálni – fogalmazott az edző, aki hangsúlyozta: élet-halál volt számukra ez a találkozó. Trencsényi János elmondta, az utolsó utáni pillanatig hisznek benne, hogy döntőt játszhatnak, ehhez le kell győzniük a Nyíregyházát, a Kecskemétnek pedig botlania kell. 

Tihanyi Csaba a DEAC-ot méltatta 

A debreceniek vezetőedzője úgy fogalmazott a meccs után, hogy aki csak a végeredményt látja, azt gondolhatja sima meccse volt az MVFC-nek. A DEAC trénere szerint nekik is megvoltak a lehetőségeik, többször próbálták az öt a négy elleni felállást is, végül azonban a Berettyóújfalu bizonyult jobbnak. – 

Messze nem ennyi volt az együttesek között, a számszerű eredmény viszont mást mutat. Arra kifejezetten büszke vagyok, hogy végigküzdötték a meccset a játékosaim. 

A második gólig partiban voltunk, jól játszottunk, de sajnos sok helyzetet elpuskáztunk. Mondhatnám azt os, hogy ami nekünk kifelé pattant, az az MVFC-nek befelé. Egyértelművé vált, hogy nem lehetünk érmesek, de az eredetileg kitűzött célt szerencsére teljesítettük. Az első szezonomat néz ve azt vallom, inkább tele a pohár, mint üres – mondta. 

Végezetül kettejük kapcsolatáról kérdeztük a trénereket. Mindketten elmondták, tisztelik egymás együttesét, s az ott végzett munkát, ám amikor farkasszemet néznek, arra koncentrálnak, hogy saját csapatuk nyerje a meccset. Mindkét vezetőedző elmondta, egészséges rivalizálás van kettejük között, amely talán abból is fakadhat, hogy mintegy tíz esztendőt dolgoztak a közös sikereken.

A tények: 

NB I felsőház 9. forduló 

DEAC–MVFC Berettyóújfalu 1–6 (0–1) 

DESOK. Vezette: Apkó Tamás, asszisztensek: Balla Levente, Sántha Péter. 

Gólszerzők: Thiago (40.), illetve Matheus (18.), Szabó P. (21.), Iszák (28.), Rábl (31.), Nagy K. (33.), Nagy D. (35.) 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában