DEAC

2024.05.07. 20:56

Nyolcadik helyen zárta a szezont a Mandics-csapat

Andjelko Mandics együttese az utolsó fél percre ledolgozta 17 pontos hátrányát, de a kulcspillanatban jó döntéseket hozó SKC végül 89–87 arányban diadalmaskodott.

Haon.hu

A DEAC és Williamson számára véget ért a bajnokság

Forrás: MKOSZ

Nagyot küzdött Sopronban, de így is a nyolcadik helyen zárta a 2023–24-es bajnoki szezont a DEAC kosárlabdacsapata, miután kétpontos vereséget szenvedett a hűség városában. Andjelko Mandics együttese az utolsó fél percre ledolgozta 17 pontos hátrányát, de a kulcspillanatban jó döntéseket hozó SKC végül 89–87 arányban diadalmaskodott.
A debreceni első mérkőzéshez hasonlóan Sopronban sem övezte túl nagy érdeklődés a 7. helyért folytatott párharcot, ám az igencsak foghíjas lelátók ellenére is mindkét együttes nagy energiákkal kezdte a találkozót. Az első percben Drenovac kosaraira Gill válaszolt, ám ezt követően Griffin vezérletével sorozatban hét pontot dobott a házigazda (9–4). Buljevic és Williamson centerezéseinek köszönhetően a negyed második felében kettőre zárkózott a DEAC, s bár többször is átvehették volna a vezetést, Sidibe kettő plusz egyes akciójával ismét elléptek a hazaiak, sőt Fazekas és Sitku hárompontosaival a játékrész végére tíz pontra növelték előnyüket (24–14).
Potyogtak a kosarak a második etap kezdetén, a dobópárbajból igazán egyik fél sem tudott előnyt kovácsolni, Tadics és Mócsán triplái után Gasper Potocnik látta jobbnak kikérni első taktikai szünetét (36–26). Mindkét fél területvédekezéssel igyekezett lelassítani ellenfelét, mely a dunántúliaknak sült el jobban, Griffin hárompontosa, Nichols két középtávolija és Molnár ziccere után pedig kialakult a mérkőzés addigi legnagyobb különbsége (49–32). A negyedet ugyan Mócsán dudaszós távolija zárta, de az öltözőbe így is 14 pontos soproni előnnyel vonulhattak a felek.

Nem jött össze a végjáték

A fordulás után leült a játék, rengeteg üres dobást hibázott mindkét együttes. A holtpontról a Debreceni Egyetem mozdult el hamarabb, Williamson faulttal együtt értékesített kettese, és Mócsán triplája után rég nem látott közelségbe kerültek (53–47). A hazai időkérés után Gill törte meg a hazaiak rossz sorozatát, de Mócsán és Drenovac dupláinak köszönhetően már csak négy volt közte. A negyed hajrájában az SKC újra elkapta támadásban a fonalat, két hárompontost is értékesítettek, de a hajdúságiak hat pontot így is lefaragtak félidei hátrányukból (65–57).
Williamson távolijával indult a záró felvonás, de Gill zsákolásával és Csendes büntetőivel hamar újra kétszámjegyűre nőtt a különbség. A második félidőben Mandics ugyan már nem adott lehetőséget az érezhetően motiváltságát vesztett Edwin-Buljevic párosnak, ám ennek ellenére is szépen tartotta magát a DEAC, öt perccel az órán Garamvölgyi kosara után még mindig volt esély a győzelemre (74–67).

Két perc volt már csak hátra mikor Tadics átdobta a soproni zónát, majd egy sikeres letámadás után újra megtette ezt, így látótávolságon belülre kerültek a fehér-feketék (80–77).

Nichols kosarára Czermann válaszolt azonnal, Fazekas betörése után pedig Mócsán süllyesztett el egy triplát fél perccel a vége előtt (84–82). Ezt követően Tadics szerzett labdát, majd végigrobogott a pályán és kiegyenlített. Tíz másodperccel a vége előtt Nichols faulttal együtt dobta be ziccerét, és mivel a keze sem remegett meg, így újra az egyenlítésért támadhatott a DEAC. A Mócsánnak szánt bedobást azonban megszerezték a hazaiak, Gill pedig bezsákolta az ajándék labdát, így a csapatkapitány dudaszós hármasa már csak a szépítésre volt elég.

A Debreceni Egyetem ezzel a nyolcadik helyen zárta a szezont, s bár a ZTE elleni heroikus negyeddöntő után igencsak összeesett a játék, a szezon utolsó félidejével sikerült jó szájízzel zárniuk az idényt – tudósított a DEAC honlapja.

Férfi kosárlabda NB I., rájátszás a 7. helyért, 2. mérkőzés
Sopron KC–DEAC 89–87 (24–14, 25–21, 16–22, 24–30)
SKC: NICHOLS 18/3, Meszlényi 2, GILL 16, GRIFFIN 14/9, Molnár 6 csere: SIDIBE 17, Csendes 3, Fazekas8/6, Sitku 5/3. Vezetőedző: Gasper Potocnik
DEAC: Edwin, Neuwirth, Drenovac 13, Williamson 14/3, Buljevic 3 csere: MÓCSÁN 25/15, Czermann 8, Garamvölgyi 4, TADICS 20/9, Várszegi. Vezetőedző: Andjelko Mandics

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában