Kosárlabda

2024.05.06. 13:37

DEAC: Az utolsó esély Sopronban

Andjelko Mandics legénysége javítaná a múlt heti vereséget. A DEAC egy sikerrel kiegyenlítené a helyosztót.

Orosz Krisztofer

A DEAC javítana Sopronban

Forrás: Napló-archív

Tizenkét pontos vereséget szenvedett hazai pályán a DEAC kosárlabdacsapata a Sopron KC-val szemben, ezzel hátrányba került a 7. helyért folytatott párharcban. Mindkét együttes két elveszített párharc után érkezett a 7. hely két győzelemig tartó helyosztójára, a Sopron az Alba elleni 0-3-as negyeddöntő után a Pécs ellen is elvesztette mindkét találkozóját, míg a DEAC a ZTE elleni végletekig kiélezett csata után a Budapesti Honvéddal szemben is alulmaradt. 

DEAC, Kosarlabda, Drenovac, Debrecen
A DEAC utolsó esélyét ragadná meg, de ehhez kell Drenovac klasszisa is
Forrás: DEAC-archív

DEAC: komoly teljesítményre lesz szükség 

Van oka bizakodni a DEAC-nak, hiszen az alapszakaszban a soproniak előtt végzett Andjelko Mandics legénysége, sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtva Drenovacék riválisuknál. Ahogy azonban mondani szokás, a rájátszás már egy másik kávéház, ebben a periódusban már nüanszok dönthetnek. Az első találkozón 14 ponttal vezetett az első tíz percet követően a Sopron. Ezt követően sem álltak le a vendégek, 30–41 volt a nagyszünetben. A térfélcserét követően jobban elhúztak Nicholsék, 53–69 szerepelt az eredményjelzőn. A záró felvonásra sem tudott javítani a hajdúsági együttes, így 68–80-ra a Sopron nyert. 

A vendégek 1–0-s előnybe kerültek a 7. helyért folytatott párharcban, így kedden hazai pályán akár le is zárhatják a helyosztót. A kulcsfontosságú meccset 18 órától rendezik a „hűség városában”. 

A tények: 

DEAC–Sopron KC 68–80 (16–30, 14–11, 23–28, 15–11) 

DEAC: Edwin 11/3, Neuwirth 3/3, Drenovac 11, WILLIAMSON 14, Buljevic csere: Mócsán 14/6, Czermann 6, Hőgye 5/3, Garamvölgyi, Várszegi, Hegedűs. Vezetőedző: Andjelko Mandics 

SKC: NICHOLS 17/6, Meszlényi, Griffin 9/6, GILL 12, Molnár 8 csere: Csendes 7/6, FAZEKAS 10/3, Sidibe 11, Sitku 6/3, Schöll, Polster. Vezetőedző: Gasper Potocnic 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában