Magyarország

2008.04.24. 08:34

Romániából jön a Balaton szelet?

<p>A francia Nestlé Hungária Kft. megveszi a Balaton szeletet a Kraft Foodstól. A Nestlének négy gyára is van Magyarországon, ostyagyártó részlege azonban nincs, ilyen legközelebb Romániában működik, szakemberek szerint így nem lenne meglepő, ha végül itt gyártanák a kedvelt édességet.<BR /><BR /></p>

A francia Nestlé Hungária Kft. veszi meg a Balaton szeletet a Kraft Foodstól - jelentette be tegnap a két cég. Az ár egyelőre még nem nyilvános, de lehet, hogy azt később nyilvánosságra hozzák. Az amerikaiak tavaly szerezték meg a Danone keksz-, snack- és gabonapehely-üzletágát, ezzel a magyar gyártókapacitásokat is, de Brüsszel csak úgy hagyta jóvá a megállapodást, ha a Kraft egy spanyol gyár és egy spanyol kekszmárka mellett megválik a Balaton szelettől is. Az édességet ugyanakkor egy ideig még a Kraft gyártja majd a Győri Keksz székesfehérvári üzemében. Hogy meddig, azt nem tudni, mint ahogy azt sem, hogy ezt követően hova kerül majd át a termelés.

A Nestlének négy gyára is van Magyarországon, ostyagyártó részlege azonban nincs, ilyen legközelebb Romániában működik, így szakemberek szerint nem lenne meglepő, ha végül itt gyártanák a Balaton szeletet. Ezt a feltevést erősítheti, hogy itt készül a Balatonhoz hasonló Boci Napolini is. - írja a Népszabaság.

Forrás: MR1/Nol.hu

  • Pilóta-keksz retro
  • Szexszel kampányolnak 

     

  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!