Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.10. 12:47

Az iskola jövőjéért aggódnak Borsodszentgyörgyön

<p>Borsodszentgyörgy - A borsodszentgyörgyi Arany János Általános Iskola és Óvoda tornatermében összevont szülői értekezletet tartott Németh György iskolaigazgató. Jelen volt a teljes képviselőtestület, valamint Szűcs Zoltán, az egyházközség plébánosa.</p>

Az igazgató tájékoztatta a szülőket az intézmény finanszírozási nehézségeiről, az iskola létjogosultságáról, valamint a fennmaradás lehetséges útjáról. Felvetődött a katolikus egyházi iskola létrehozása is, amit a szülők szintén támogattak. Németh Gyula polgármester összefogásra buzdította a jelenlévőket: a több, mint száz szülő egyhangúlag támogatta a polgármester és az igazgató terveit az önálló működtetés mellett. A jóhírű iskola iránt a környező településeken is nagy az érdeklődés, jelenleg negyvenhat bejáró tanulójuk van. Kapacitása lehetővé teszi még több bejáró tanuló fogadását is, jelentkezésüket a vezetés az új tanévben is várja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!