Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.25. 16:59

Lapíts, ha bírsz – italos kartondobozt Miskolcon

<p>Miskolc - Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés és az AVE Miskolc együttműködésében szervezték meg Miskolcon elsőként a "Lapits, ha bírsz !” elnevezésű akciót, mely 2008 április 25. - 28. között tart.</p>

Az akció lényege, hogy kiderítsék ki képes Miskolcon a legtöbb italos kartont egy üdítős dobozba. A versenynek a miskolci Cora áruház ad otthont. Itt lesz felállítva 4 napig az a 2 méter széles és 4 méter magas óriás italos karton doboz, mely február óta járja az országot és igyekszik felhívni a figyelmet az italos kartonok gyűjtésének fontosságára. Magyarországon a hasznosítási aránya – az elmúlt évben összegyűjtött 910 tonna ellenére – a kartondobozoknak Európai Uniós összehasonlításban igen alacsony, mindössze 8 százalék. Az egyesülés célja, hogy az visszagyűjtött és újrahasznosított italos kartondobozok aránya 2012-re elérje a 20 százalékot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!