Ország-világ

2020.10.12. 12:05

Apa az ilyen? – Cigarettacsikkel égette meg, légycsapóval ütötte három éves kisfiát

A „családapa” öt évet kapott, mert napi szinten terrorizálta feleségét és gyerekeit. Soknak találja, felmentésért fellebbezett...

Forrás: Shutterstock

A 32 éves mezőberényi férfi napi szinten és válogatott módon bántalmazta családját. A feleségét éppúgy verte, mint a gyerekeket.

Három éves kisfiát például rendszerint úgy büntette, hogy légycsapóval nagy erővel ütötte, lábát cigarettaparázzsal megégette, testét csipkedte.

A kisgyermek, 19 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló – sérülést szenvedett, másodfokú égési sérüléseket is.

Hét éves kisgyermekét is verte, arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett, egy 7,5 cm pengehosszúságú késsel pedig többször vagdosta és szurkálta a gyerek tenyerét – nevelési szándékkal.

Mindezt ráadásul úgy, hogy a gyerekek csak néha voltak a szüleiknél, mivel a hatóságok a hat gyerekük közül ötöt kiemelt a családból. Azt azonban engedélyezték, hogy kapcsolattartás céljából meghatározott időre, náluk legyenek a gyerekek. Idén januárban is haza mehetett és Mezőberényben tölthetett egy hónapot az egyik kisgyerek a szüleivel és az otthon nevelkedő testvérével. Sok köszönet nem volt benne. Mivel az apa egész nap játszott a számítógépen, csak zavarták a gyerekek.

A gyerekek és az anyukájuk is rettegtek az agresszív apától Fotó: shutterstock

A férfi a felesége sem járt jobban: rendszeresen verte és rugdosta,

az egyik alkalommal azért verte a falba a gyerekek anyjának fejét, mert nem vágott fel elegendő tűzifát,

egy másik alkalommal pedig azért, mert ahogy fűtött, a kályhából a hamu véletlenül a szőnyegre került.

A Békési Járásbíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, a két kiskorú gyerekkel kapcsolatos szülői felügyeleti jogát is megszüntette.

Az ítélet nem jogerős, mert bár azt az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!