Debrecen hírei

2018.09.12. 17:12

Újabb épülettel bővült az egyházi bölcsőde

Debrecen - Egyre többen szeretnék gyerekeiket a reformátusokhoz járatni.

Debrecen - Egyre többen szeretnék gyerekeiket a reformátusokhoz járatni.

Két új csoportszobát hoztak létre a debreceni Révész téren található, mostanában üresen álló hitoktatói lakás átalakításával, felújításával az ottani református bölcsődében. Az intézmény vezetője, Vágó Józsefné lapunknak elmondta: a megtakarításokból összegyűlt 3 és fél millió forintból finanszírozott beruházásra azért volt szükség, mert egyre többen szeretnék hozzájuk beíratni 1-2 éves gyermekeiket. (Az egyik ottani csoportba 5 gyerek, a másikba 7 kicsi jár.)

– A mi bölcsődénk szellemiségében, lelkiségében más, mint egy állami. Az ide járó gyerekek sokkal több szeretetet kapnak. Református intézmény lévén imádkozunk, mondókákat is tanítunk – jelentette ki.

A debreceni reformátusok 2011-ben nyitották meg első bölcsődéiket: a Halacskát, a Madárkát és a Bárányt. Mindegyikbe 7–7 gyerek járt akkor. 2015-ben pályázati pénzből újabb 2 ilyen intézményt indítottak, az Őzikét és a Pillangót. Jelenleg ezekben összesen 47 gyerekkel foglalkoznak.

OCs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!