széleskörű összefogás

2019.12.21. 21:17

BAGE karácsony, ahol az álmok teljesültek

A hagyományokhoz híven idén is megtartotta karácsonyi ünnepségét a Bihari Állami Gondozottak Egyesület (BAGE), ahová ezúttal is a volt állami gondozottakat, s gyermekeiket várták.

Fotó: Matey István

Izgatott gyerekek és a színpad előtt halmokban álló ajándékok töltötték meg a DMJV Családsegítő és Gyermekjóléti Központ nagytermét szombat délután, ahol a mintegy 71 gyerek álma vált valóra egy széleskörű összefogás keretében.

Az összegyűlteket Buzás Lajos, az egyesület elnöke üdvözölte, majd Kocsis Fülöp érsekatya hívta közös éneklésre és imádságra a gyerekeket. Mielőtt célba értek volna az ajándékok, a Dance Universe táncosainak produkciói szórakoztatták a megjelenteket, valamint a Kerozin együttesből Axel is színpadra lépett.

Bicikli és babakocsi

Szombat délután adták át a Magyar Református Szeretetszolgálat és a Debreceni Karitatív Testület szárazélelmiszer adományait, valamint a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány Cipődoboz-ajándékait is. A BAGE támogatói segítségével állami gondozásban felnőtt szülők gyermekeinek kívánságait teljesítette, többen kértek babát, játékautót, de akad olyan is, aki a kistestvérének kívánt babakocsit, vagy éppen gyermekruhát. Az álmok között volt továbbá műfenyő, piros pöttyös biciklit, sőt néhányan szabaduló szobába szerettek volna eljutni. Ezek az álmok mind teljesültek. Az ajándékok összértéke több százezer forint, az álmok teljesítőinek együttműködése azonban nem mérhető pénzben: számos intézmény, vállalat és magányszemély fogott össze az ajándéklistán szereplő tételek megvásárlására.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!