Összefoglaló

2019.10.16. 09:35

Baleset, szén-monoxid, lángoló bozótos: sűrű volt a megyei tűzoltók keddje

Debrecenben akadt a legtöbb dolguk. Ügyeleti hírek a katasztrófavédelemtől.

Fotó: Matey István

Kedden hajnalban bejelzett a szén-monoxid-érzékelő egy debreceni, Viola utcai lakásban. A fürdőszobában gázüzemű vízmelegítő volt, ez nem működött, a konyhában azonban éppen vizet melegítettek a gáztűzhelyen, amikor sípolni kezdett az érzékelő. A debreceni hivatásos tűzoltók a Hajdú-Bihar megyei műveleti szolgálattal vonultak a helyszínre. Az egységek vizsgálatai kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A mentők szén-monoxid-mérgezés gyanújával négy embert kórházba szállítottak kivizsgálásra – áll a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közleményében.

Délben egy mezőgazdasági vontató és mikrobusz ütközött össze, majd az árokba hajtott Ebes külterületén 4-es számú főúton. A hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik áramtalanították a járművet.

Kedd délután szabadtéri tűz miatt vonultak a tűzoltók Hajdú-Bihar megyében. Hajdúhadházon, a Damjanich és a Keskeny utcában égett a száraz avar és a bozótos, több száz négyzetméteren. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Biharnagybajomban, a Béke telepen gyulladt meg a száraz gaz, amelyet a település önkéntes tűzoltói oltottak el. Hosszúpályiban, a Móricz Zsigmond utcában keletkezett tűz. Két hektáron a tarló lángolt. A létavértesi önkormányzati és a debreceni hivatásos tűzoltók avatkoztak be két vízsugárral. Püspökladányban, a 4-es számú főút mellett kétszáz négyzetméteres területen volt tűz, oda a püspökladányi hivatásos tűzoltókat riasztották. A berettyóújfalui egység három tűzhöz vonult délután. Nagykerekiben, Berettyóújfaluban és Esztárban is a kukoricatarló égett.

Egy személygépkocsi egy gázcsonkot kiütött tegnap délután a debreceni Veres Péter utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók a gázt elzárták és a gázszolgáltató szakemberei kiérkezéséig a területet biztosították.

Debrecenben, a Sétakert utcában egy tíz méteres fa egyik ága lehasadt és a közúti forgalmat veszélyeztette. A debreceni hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!