Debrecen hírei

2018.06.04. 09:34

Drogellenes juniálisnak ad otthont Debrecen

Debrecen - Június 1. és 30. között számos programot szervez a debreceni KEF.

Debrecen - Június 1. és 30. között számos programot szervez a debreceni KEF.

A fiatalok bevonása és a társadalmi érzékenyítés a legfontosabb célja a hétvégén elkezdődött drogellenes juniálisnak. Az egy hónapos programsorozatot a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum az önkormányzattal, a debreceni civil és egyházi szervezettekkel közreműködve szervezi meg.

A függőségről is szól

Nem csak drogok, de függőségek elleni harcról is szólnak a rendezvények – mondta Papp Csaba, a szervezet társadalmi elnöke a szombati beharangozó sajtótájékoztatón. Úgy véli, meg kell találni az érintett célcsoportot, és azokat a családtagokat, akik tudnak hatni a szenvedélybetegekre.

A teljes felépüléséhez ugyanis elengedhetetlen az összefogás, a hozzátartozók és a társadalom támogatása. A drogellenes juniális alkalmával drogprevenciós vetélkedő, videópályázat, számos beszélgetés, szabadidős program és kiállítás is várja az érdeklődőket.

Legyen más a szenvedélyed! címmel a Forrás Lelki Segítők Egyesülete együttműködve a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórummal és a Nagyerdei Víztoronnyal prevenciós vetélkedőt rendez a debreceni középiskolák 9–11. évfolyamos tanulói számára június 4-én, hétfőn 10 és 14 óra között a Nagyerdei Víztoronyban.

A vetélkedő célja, hogy felkészítse a diákokat a felelősségvállalásra, határozott véleményt formáljanak a drogproblémával kapcsolatban, megismerjék a kortárssegítés lehetséges formáit, valamint alternatív szabadidős tevékenységeket mutassanak meg nekik.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!