közlekedés

2021.03.01. 14:08

Felújítási munkálatok miatt három vasúti átjárót zártak le Debrecenben

Az autóval közlekedőknek kerülniük kell majd arrafelé, de az ideiglenes változások néhány buszjárat menetrendjét is érintik.

Fotó: Molnár Péter

Az AFIT, a Hegedű utca, valamint a Kishatár út és a 33-as főút közötti vasúti átjárókat korszerűsítés miatt kell kerülnünk a munkálatok befejezéséig, március 22-ig. Az átjárókban kisebb felújítási munkálatokat végeznek majd a Debrecen-Füzesabony vasútvonal fejlesztése miatt. Elbontják a régi vágányt és megkezdődik az új vasúti pályalefektetésének előkészítése. A következő hetekben azoknak is kerülniük kell, akik a 33-as úton Debrecen felé autóznak.

Fotó: Molnár Péter

Az ipari parkban hétfő délelőtt a helyi bútorkereskedés eladója a Napló kérdésére elmondta: a fejlesztéssel járóváltozásokról idejében tájékoztatták a vásárlókat, illetve üzleti partnereiket. – Mi, dolgozók – ahogy eddig is – a Pósa utca felől jövünk be a bútorboltba, az áruszállítást és a vidékről érkező vásárlóinkat azonban érinti az átjárók lezárása – folytatta a nő. A Pósa utca felől mindenki meg tudja közelíteni a bútorboltot és a környékbéli telephelyeket, depókat, áruházakat. Az érintett vállalkozások információs táblákkal idejében tájékoztatták logisztikai és kereskedelmi partnereiket, a bútorbolt honlapján még arra is felhívja a figyelmet, hogy telefonon segítenek a tájékozódásban, ha valaki a Hortobágy felől érkezne, hogy március első három hetében sarokkanapéval tegye komfortosabbá otthonát.

Fotó: Molnár Péter

Dél előtt néhány perccel a közúti dolgozók már a sínek felszedésén munkálkodtak, ekkortájt indult ebédelni Kiss László is, aki az ipari park egyik transzformátorházának karbantartójaként a 42-es busszal érkezik reggelenként a munkába. A férfi délelőtti ottjártunkkor már tudta, hogy az arra közlekedő menetrend szerinti járatok, a 42-es és a 21-es autóbuszok a vasúti korszerűsítés befejezésééig a Bevásárlóközpontok elnevezésű megállót nem érintik, a terelőúton található Kishatár utca nevű megállóhelyen viszont fel- és leszállhatnak az utasok. A Házgyár felől érkező járatok a terelőútvonalon található Kishatár utca elnevezésű megállóhelyen megállnak Az átjárókat májusban újra lezárják majd.

SzD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!