Debrecen hírei

2018.05.31. 08:07

Fogyatékos fiataloknak rendeztek gyermeknapi partit

Debrecen - Közös zenélés, arcfestés és lufibohóc is színesítette a forgatagot.

Debrecen - Közös zenélés, arcfestés és lufibohóc is színesítette a forgatagot.

Műsoros gyermeknapi mulatságot rendezett szerdán a városi szociális szolgálat Fogyatékos Személyek Böszörményi Úti Nappali Intézménye, amely a megye területén lakóhellyel, érvényes fogyatékosságról szóló igazolással rendelkező, 3–18 éves életkorú fogyatékos személyt lát el 20 férőhelyen.

Az együttlét öröme

Az ellátottak mindannyian speciális igényűek, s ez érvényes a mindennapokra, a napirendi pontok mindegyikére a gyermek szocializációs színtereinek egészére. A sérült gyermekeket nevelő szülők ritkán jutnak el programokra, amelyeken átélhetik a közösen szórakozni, játszani, festeni, terápiás jellegű foglalkozáson részt venni érzését. Az intézményben mindezt biztonságos környezetben tehetik meg, a gondozó szakszemélyzet vigyázó jelenléte mellett. A rendezvény idejére megfeledkezhetnek a mindennapi problémákról.

A meghívott intézmények, vendégek megismerhették az eszközeiket, ellátottjaikat, és az őket körülvevő, odaforduló magatartást.

A szerdai rendezvényt Hernádi Zoltán önkormányzati képviselő nyitotta meg, és a résztvevőket Nagy Lajosné intézményvezető-helyettes köszöntötte.

Vendég iskolások

Ezután az Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Intézményének Napsugár csoportja és az Árpád Vezér Általános Iskola diákjai adtak műsort.

A programfüzért Tomi Lufi Bohóc, Kovácsné Mudrony Beáta arcfestő, továbbá Adonyi Vanessza Ebadta Kutyaiskola – kutyás bemutató is gazdagította. A vidám majálisra meghívták a Debreceni Szociális Szolgáltató Központ, a Bárczi Gusztáv EGYMI, az Árpád Vezér Általános Iskola tanárait és diákjait is.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!