a szurkolókhoz fordult a klub

2019.10.31. 16:27

Három hónap alatt nyolc és félmilliós összbüntetést osztottak ki a Lokinak

Múlt héten a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a DVSC-t a Diósgyőr elleni hazai bajnoki mérkőzésen szurkolói részéről történt rendzavarások (obszcén kifejezések bekiabálása és nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz használata) miatt 4 millió forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

Debrecen 20191019 Labdarúgás OTP Bank liga NB1 bajnoki mérkõzés DVSC DVTK szurkolók Foto Meder István Nemzeti Sport

Fotó: Meder István / Nemzeti Sport

Az elmúlt 3 hónapban a klub, mint azt honlapjukon írják, 8 és fél millió forint büntetést fizetett az MLSZ-nek, az UEFA-nak és a rendőrségnek szurkolói rendbontások miatt.

A DVSC, mint a hazai mérkőzések rendezője, felelősséggel tartozik a szurkolói biztonságáért, kényelméért, szórakozásáért rendezvényei alkalmával. Igyekszik a fentiek érdekében mindent megtenni, hogy a futballszerető nézők jól érezzék magukat a meccseken. Sőt, a mérkőzések előtt és után is (lásd a különböző szurkolói kedvezményeket a DKV-nál, a Debreceni Gyógyfürdőben, vagy az állatkertben) – olvasható a klub közleményében.

Mint fogalmaznak: a szurkolók is felelősséggel tartoznak a klub és önmaguk felé. A DVSC vezetői bíznak a Loki-drukkerek felelősségtudatában, és nem hiszik, hogy közülük bárki is ártani akarna szeretett csapatának! De mindenkinek meg kell értenie, hogy a különböző koreográfiák bár látványosabbá teszik a szurkolást, de a pirotechnikai eszközök illegális használata balesetveszélyessége és anyagi károkozása miatt hazánkban minden pályán tiltott.

Nem beszélve arról, hogy megismétlődve növekvő összegű pénzbüntetéssel, vagy akár szektorbezárással is járnak, további károkat okozva a klubnak.

A DVSC kéri a szurkolókat, hogy a jövőben mindenki tartsa be a pályarendszabályokat, hogy elkerüljék az UEFA, az MLSZ és a rendőrség által kiszabható büntetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!