dvsc

2020.11.23. 18:24

Titkos tudás segítette a tizenegyesölő Grófot

Édesapja Bicskei Bertalantól tanult módszerét követi a büntetők védésénél.

20201018 Debrecen DVSC-Dorogi FC NB II 12. forduló bajnoki labdarúgó mérkőzés. Fotó: Kovács Péter KP Hajdú-bihari Napló Képen: GRÓF DÁVID ATTILA

Fotó: Napló-archív

A Merkantil Bank Liga 16. fordulójában, vasárnap délután a Debreceni VSC Csákváron játszott 1–1-es döntetlent. A találkozón a hazaiak szereztek vezetést az első félidőben, amit a másodikban meg is duplázhattak volna, de a nekik megítélt – Daru Bence által elvégzett – büntetőt Gróf Dávid megfogta. Ráadásul egy percre rá Szécsi Márk ki is egyenlített. Aztán viszont hiába jöttek a debreceni rohamok a mérkőzés végéig, az eredmény már nem változott.

A tizenegyest hárító debreceni kapus szeptember elején csatlakozott a DVSC keretéhez, az összecsapásról a Hajdú-bihari Naplónak beszélt. – Már nagyon vártam, hogy rendszeresen játékban legyek, de sajnos az érkezesemet követően nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy terveztük. Az első meccsem után nekem is pozitív lett a vírustesztem, aztán emiatt volt egy kényszerpihenő. De már akkor is láttuk, hogy jó helyre kerültünk, nagyon tetszett a klub, a város a feleségemnek és nekem is.

„Ez azóta sem változott, nagyon élvezzük, hogy itt vagyunk. A csapat és a szakmai stáb is gyorsan befogadott, amiért nagyon hálás vagyok”

– hangsúlyozta.

Nem ízlett

A vasárnapi összecsapáson úgy tűnt, hogy a Lokinak – főleg az elején – nem ízlett a Csákvár játéka, a tizedik percben vezetést is szereztek a hazaiak. A DVSC kapusa szerint csalóka, hogy a Fejér megyei gárda az utolsó előtti helyezett a ligában, mivel a bajnokság elején többször gyakorlatilag ificsapattal kényszerültek kiállni a sok hiányzó miatt.

A hatvanötödik percben fordulóponthoz érkezett a mérkőzés, hiszen egygólos csákvári vezetésnél büntetőt ítélt a játékvezető a hazaiak javára, amit a sértett Daru Bence végzett el, de Gróf Dávid hárította a tizenegyest. – Bicskei Berci bácsi kapusedzőként tanított egy dolgot édesapámnak az utánpótlás-válogatottban, amit aztán gyerekkoromban ő továbbadott nekem.

„Ez, amíg játszom, az én kis titkom marad, majd lehet, hogy idővel én is megtanítom másnak. Erre a dologra szoktam figyelni, szerencsére egész magas százalékban be is jön. Amióta hazajöttem Magyarországra, ez már talán a kilencedik büntető volt, amit kivédtem”

– mondta.

Hiába veszített pontokat a Loki Fejér megyében, mivel a Budaörs kikapott a Haladástól, öttel megy a DVSC a Merkantil Banki Liga tabellájának élén. A hathetes téli szünetig még négy meccs vár a mezőnyre, Gróf Dávidtól azt kérdeztük, hogy mekkora előnyt kellene összegyűjteni a pihenőre, hogy elégedett legyen vele.

Kezükben a sorsuk

– Igazából visszafele nem nagyon nézegetünk. Természetesen követjük a többi találkozó eredményeit is, de a saját dolgunkra és játékunkra kell koncentrálnunk, mert a mi kezünkben van a sorsunk. Ha az összes meccset megnyerjük, akkor megvan, hogy ki lesz a bajnok. Annak örülnék a legjobban, ha négy győzelemmel zárnák az évet, és akkor biztosan nyugodt szünetünk lenne – válaszolta.

Bakos Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!