Mobilra készült

2020.04.08. 12:30

Elindult egy igazi nagyágyú, az HBO és a Netflix vetélytársa

Csak és kizárólag okostelefonon nézhető az új streaming filmszolgáltatás, a Quibi.

Rob Post, Quibi chief technology officer, talks about Quibi's "Turnstyle" technology for short-form video streaming for mobile devices at the Quibi keynote address January 8, 2020 at the 2020 Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, Nevada. (Photo by Robyn Beck / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Robyn Beck

Első napján több mint 300 ezer letöltéssel startolt el a mobilra készült streaming a Sensor Tower szórakoztatóipari elemzőportál szerint.

Az új szolgáltatást

a Walt Disney filmstúdió és a DreamWorks Animációs Stúdió egykori főnöke, Jeffrey Katzenberg alapította

és Meg Whitman irányítja, aki korábban az eBay és a Hewlett Packard vezetője volt.

A hétfőn beindított szolgáltatás hollywoodi sztárokkal készült produkciókat kínál, köztük Liam Hemsworth Most Dangerous Game című akcióthrillerét.

Ezeket a filmeket sorozatként, vagy ahogy a szolgáltató fogalmazott, „ gyors harapásokban”, azaz 7-10 perces részekben nézheti meg a felhasználó a mobiltelefonján.

Az egyelőre csak az Egyesült Államokban és Kanadában érhető Quibi emellett reality műsorokat és híreket is nyújt a felhasználóknak. Érdemes emlékezni, hogy a mai meghatározó streaming szolgáltatók is fokozatosan építkeztek, míg végül eljutottak Európa, majd a világ szinte minden országába.

A szolgáltatást 90 napig ingyen lehet kipróbálni, azután hirdetésekkel tűzdelve havi öt dollárért (1600 forintért), reklámok nélkül havi nyolc dollárért (2600 forintért) lehet előfizetni rá.

A Quibinek olyan streamingszolgáltatókkal kell küzdenie a nézőkért, mint az egészestés produkciókat kínáló Disney+, az HBO Max, az Amazon Prime Videója és a Netflix, valamint az olyan rövidfilmes szórakoztató platformok, mint a TikTok és a YouTube.

Borítóképünkön Rob Post, a Quibi technológiai vezérigazgatója beszél a szolgáltatásról Las Vegasban, a Consumer Electronics Show-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!