Nagyvonalú szponzor

2019.08.25. 14:03

Szinte a teljes gépjárműflotta elektromos lesz a tokiói olimpián

A sportolókat, dolgozókat, önkénteseket szállító gépjárműflotta 90 százaléka elektromos vagy hibrid meghajtású lesz a jövő évi tokiói olimpián.

A photo shows a mobility “APM” developed by Toyota Motor Corporation for the Tokyo Olympics and Paralympic Games in Tokyo on July 18, 2019. This mobile is designed to be accessible to wheelchair users. The 2020 Summer Olympics is scheduled to take place from 24 July to 9 August 2020. ( The Yomiuri Shimbun )

Forrás: The Yomiuri Shimbun / AFP

Fotó: Miho Ikeya

A Toyota minapi bejelentése szerint 3700 gépjárművet bocsát a szervezők rendelkezésére a résztvevők szállítására. A flottában lesz elektromos meghajtású Mirai, a Prius hibrid változata és az olimpiára kifejlesztett két másik típus.

A japán autógyár nemcsak a hazai ötkarikás játékok szponzora, hanem a Nemzetközi Olimpiai Bizottság globális partnere és támogatója 2015 óta, a megállapodás a 2024-es, párizsi játékok végéig szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!