Járvány

2020.04.16. 20:05

A Towerben rejtegetik kincseiket

Több millió fontnyi értéktárgyat vitetett az Anglikán Egyház a londoni Tower erődbe, hogy elkerülje a fosztogatásokat a karantén idején. Az Egyesült királyság egyre több kihívással szembesül, ahogy a koronavírus-járvány már több mint 11 ezer áldozatot szedett és a Brexit sorsát is bizonytalanná tette.

Forrás: Shutterstock

London mintegy 400 temploma helyezte el értéktárgyait a Towerben, hogy megvédje őket az esetleges fosztogatóktól.

A több millió font értékű tárgyakat, többek között „ritka és különleges” ezüstöket, festményeket, és műkincseket azért vitték az erődbe, mert az már az 1600-as évektől kezdve őrzi a koronázási ékszereket és a főváros legbiztonságosabb helyének számít

- számol be a V4NA.

A kezdeményezésre azért került sor, mivel a karantén miatt a templomok is üresen állnak és az egyház attól tart, hogy ez felbátorítja majd a fosztogatókat, hogy elvigyék a nemesfém alkotásokat.

A Tower szóvivője elmondta, hogy örömmel állnak az egyház rendelkezésére, és ingóságokat a karantén teljes idejére megőrzik majd. Ugyanakkor a kormány szombati bejelentése alapján mégsem a fizikai fosztogatóktól kell tartani hanem az internetes csalásoktól. A friss statisztikák alapján a karantén kezdete óta 21 százalékkal csökkent a bűnözés, ugyanakkor többen kihasználják az izolált helyzetet és az emberek online megtévesztésével keresnek milliókat. Továbbá az is kiderült, hogy 120 százalékkal nőtt a családon belüli erőszakok száma, ami miatt a kormány egy támogatási tervet akar készíteni, hogy segítse az áldozatokat.

Az Egyesült Királyságban február elején regisztrálták az első két koronavírusos megbetegedést. Az NHS adatbázisa szerint jelenleg 88 621 megbetegedést azonosítottak és 11 329 halálos áldozata van a járványnak. Komoly problémát jelent továbbá, hogy a bevezetett határzárak miatt csak március végéig 350 kitoloncolásra váró bevándorlót engedtek szabadon, mivel a brit törvények értelmében nem tarthatják fogva őket, ha nem deportálják őket.

Arról a sajtó is beszámolt, hogy szabadlábra került az a szomáliai bevándorló, aki több társával együtt megerőszakolt egy 16 éves lányt 2007-ben. A DailyMail azt írja, hogy Margaret O'Keeffe bírónő elmondása szerint nem jószívvel engedte el a migránst, hiszen már korábban sem működött együtt a hatóságokkal és szökési kísérletet is tett. Ugyanakkor közölte „figyelembe kell vennem, hogy jelenleg nincs reális lehetőség eltávolítására Szomáliába”.

Borítókép: illusztráció

Címkék#v4na

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!