2018.07.26. 15:23
A MODEM, a Hotel Lycium**** és a Gasztrokult Klub bemutatja: Monet receptek nyomában
<strong>Gasztronómiai kalandozás és exkluzív tárlatvezetés</strong>.
Gasztronómiai kalandozás és exkluzív tárlatvezetés.
Bár elsőre meglepőnek tűnhet az a gondolat, hogy párhuzamot vagy kapcsolatokat keressünk festészet és étkezés között, az ötlet egyáltalán nem egyedi. Szerintünk, akik a gasztronómiát is művészetnek tekintjük, ez a párosítás határozottan megállja a helyét.
Claude Monet, a feleségével sok barátjukat, - köztük Clemenceaut, Renoirt és Cézannet - vendégül látták Giverny házukban. Monet nagyon fontosnak tartotta, hogy otthonában - csakúgy, mint képein - harmonikus légkört teremtsen és vendégeinek nagyon jó minőségű fogásokat tálaljanak fel. Ezt tanúsítják nemrégiben felfedezett receptfüzetei is.
Claude Monet: Tavasz, 1875 (részlet)
Sokak által ismert Claire Joyes, Monet dédunokájának a feleségének “Monet asztalánál” című könyve, melyben összegyűjtötte Monet naplóban vezetett gasztronómiai élményeit: kedvenc ételek leírása, receptek amelyekkel utazásai során vagy a párizsi vendéglőkben találkozott.
Vendégeinket az egyedülálló tárlatvezetést megelőző gasztronómiai piknik alkalmával ezen ízek világába kalauzoljuk 2018. augusztus 18-án a MODEM belső udvarán.
Program:
19.00 Esti piknik - Claire Joyes könyve alapján Monet kedvenc ételeiből
Ízelítő:
Szalagos főkötő leves
Töltött padlizsán vargánya Grissinivel
Bordeaux-i rostélyos sajtfánkokkal
Csuka fehérvajban English Muffin-nal
Sacha Guitry disznólapockája burgonyachipsszel
Tatin kisasszony mini tortája
20.00 Záróra utáni exkluzív tárlatvezetés: Impressziók Monet-tól van Goghig, Matisse-tól Warholig
Részvételi díj: 4 900 Ft / fő
Jelentkezés: + 36 (52) 506-600, [email protected]
Bővebb információért kattintson ide>>http://www.hotellycium.hu/hu/monet-nyomaban
- PR cikk -