Egyetem Tower

2020.07.30. 10:39

Elkezdődött a debreceni Egyetem Tower kivitelezése

Az Egyetem Tower Debrecen nemcsak a szolgáltatásaival, és a felhasznált anyagok minőségével, hanem a technológiai megoldásaival is kitűnik a magyarországi vidéki ingatlanfejlesztések közül, növelve ezzel a debreceni régió hírnevét és színvonalát.

ProEXR File Description=Attributes=cameraAperture (float): 36.000000cameraFNumber (float): 8.003756cameraFarClip (float): 1000000015047466200000000000000.000000cameraFarRange (float): 100000.000000cameraFocalLength (float): 24.011267cameraFov (float): 73.713974cameraNearClip (float): 0.000000cameraNearRange (float): 0.000000cameraProjection (int): 0cameraTargetDistance (float): 5114.073730cameraTransform (m44f)channels (chlist)compression (compression): ZipdataWindow (box2i): [0, 0, 2499, 1405]displayWindow (box2i): [0, 0, 2499, 1405]lineOrder (lineOrder): Increasing Yname (string): ""pixelAspectRatio (float): 1.000000screenWindowCenter (v2f): [0.000000, 0.000000]screenWindowWidth (float): 1.000000type (string): "scanlineimage"vrayInfo/camera (string): "PhysCamera001"vrayInfo/computername (string): "render2"vrayInfo/cpu (string): "INTEL/OctaModel:12,Family:6,Stepping:3,Cache:0"vrayInfo/date (string): "2017. 09. 07."vrayInfo/filename (string): "Ba_Ve_Sz_deb_03_E01.max"vrayInfo/frame (string): "00000"vrayInfo/h (string): "0"vrayInfo/mhz (string): "0MHz"vrayInfo/noiseThreshold (string): "0.001000"vrayInfo/numPasses (string): "0"vrayInfo/numSubdivs (string): "0.00"vrayInfo/os (string): "Win10"vrayInfo/primitives (string): "0"vrayInfo/ram (string): "32480MB"vrayInfo/rendertime (string): " 0h 0m 0.0s"vrayInfo/time (string): "7:04:22"vrayInfo/vmem (string): "134217728MB"vrayInfo/vraycore (string): "3.60.03"vrayInfo/vrayversion (string): "Internal V-Ray version Adv 3.60.03"vrayInfo/w (string): "0"=Channels=A (float)B (float)G (float)R (float)VRayDenoiser.B (float)VRayDenoiser.G (float)VRayDenoiser.R (float)VRayRawLighting.B (float)VRayRawLighting.G (float)VRayRawLighting.R (float)VRayRawReflection.B (float)VRayRawReflection.G (float)VRayRawReflection.R (float)VRayRawRefraction.B (float)VRayRawRefraction.G (float)VRayRawRefraction.R (float)VRayReflectionFilter.B (float)VRayReflectionFilter.G (float)VRayReflectionFilter.R (float)VRayRefractionFilter.B (float)VRayRefractionFilter.G (float)VRayRefractionFilter.R (float)VRaySpecular.B (float)VRaySpecular.G (float)VRaySpecular.R (float)VRayWireColor.B (float)VRayWireColor.G (float)VRayWireColor.R (float)atmosphere.B (float)atmosphere.G (float)atmosphere.R (float)background.B (float)background.G (float)background.R (float)defocusAmount (float)diffuseFilter.B (float)diffuseFilter.G (float)diffuseFilter.R (float)effectsResult.B (float)effectsResult.G (float)effectsResult.R (float)globalIllumination.B (float)globalIllumination.G (float)globalIllumination.R (float)lighting.B (float)lighting.G (float)lighting.R (float)noiseLevel (float)reflection.B (float)reflection.G (float)reflection.R (float)refraction.B (float)refraction.G (float)refraction.R (float)worldNormals.X (float)worldNormals.Y (float)worldNormals.Z (float)worldPositions.X (float)worldPositions.Y (float)worldPositions.Z (float)

Egy évvel a beruházás bejelentése után elkezdődött az Egyetem Tower Debrecen kivitelezése. A munkálatok során a régióban egyedülálló módon itt alkalmazzák majd a réselési technológiát, a volt Melange Kávéház helyén. Jelenleg a bontási munkálatok és a mélyépítés zajlik. Az épület könnyedségével, és a homlokzatán található egybefüggő nem látszó bordázatú üvegfelülettel egy modern ház lesz a tervezők elképzelése szerint, amely a benne rajló igényességet sugározza majd.

Exkluzív és rendhagyó kivitelezés

– Debrecen egy különleges város, egy különleges helyen. Mindent megteszünk a beruházás érdekében, hogy ezt a rendkívüliséget tovább tudjuk megőrizni. Sikerült leszerződnünk a HBM Kft-vel, akik úgy gondolom Magyarországon az egyik legnagyobb szaktekintéllyel rendelkező mélyépítő együttes, akiknek nemzetközi kapcsolataik révén plusz segítséget is tudnak nyújtani számunkra. Ugyanis ehhez hasonló építkezésre a megyében nem igazán volt eddig példa. Célunk, egy exkluzív épületet létrehozni, melynek minden szintje különböző méretű lesz. Az Egyetem Tower összesen kilenc szintből fog állni, az egyik majd egy luxus éttermet foglal magába. A legfelsőbb szinten pedig egy 75-80 négyzetméteres nagy méretű medence lesz található, illetve ez kiegészül egy szintén nagy méretű jakuzzival is. A lakások kialakításánál, az értékesítés folyamatánál és az átadásnál is az volt tehát a legfőbb cél, hogy a leendő lakók úgy érezzék magukat, mintha egy hotelben töltenék mindennapjaikat – mondta Dr. Ináncsy Ernő az Uneversity Invest Kft. ügyvezetője. A beruházó hajdúsági befektető cégcsoportja igen szerteágazó, Budapesten ingatlanfejlesztéssel, bérbeadással és hasznosítással, valamint bor nagykereskedelemmel foglalkozik, vidéken pedig szálloda és vendéglátó egységek üzemeltetésével. A szállodaépítésben szerzett több éves tapasztalatot felhasználva kezdték meg 2016-ban az Allure Residence Budapest társasházi lakásfejlesztésüket, amely Budapest egyik legnagyobb lakóingatlan beruházása volt akkor a maga 520 lakásával. A szállodafejlesztésben szerzett tapasztalatra és az Allure Residence Budapest sikerére alapozva kezdtek bele az Egyetem Tower fejlesztésébe.

További különlegességek

A lakásokat nemcsak vételár szempontból érdemes megvizsgálni, hanem azt is meg kell nézni, hogy a prémium ingatlanokért milyen szolgáltatásokat kapnak a vásárlók. A 65 exkluzív lakás mindegyike gázkazánnal és hőszivattyúval kombinált padló fűtéssel fog, valamint fan-coil hűtéssel fog rendelkezni, ami környezetbarát és komfortos technológia. A lakók biztonságáról a földszinten kialakított recepció szolgálat gondoskodik, ami olyan kényelmi szolgáltatásokat is el fog látni, mint a házhoz rendelt csomagok átvétele, vagy akár a taxi rendelés. A régióban egyedülálló módon autóliftes mélygarázs is lesz, valamint a tetőteraszon panorámás napozó, medence, jakuzzi és szauna várja a pihenni vágyókat a város felett.

Kivitelezői stabil háttér a biztos alapokért

A HBM Kft. 25 éve van jelen a hazai mélyépítésű piacon és számos hasonló jellegű beruházást készített. A régióban is több építkezésen vettek már részt. – A városok beépítettségének növekedésével a parkolási megoldások egyre inkább előtérbe kerülnek. Debrecen életében is elérkezett az a pont, amikor be fogjuk látni, hogy a horizontális terjeszkedés mellett egészen nyugodtan lehet lefelé is terjeszkedni. Az építkezés talajkondíciói nem a legegyszerűbbek, de ezekre is találtunk megoldást. Az Egyetem Tower építkezése több szempontból is úttörőnek számít, egyrészt egy nagyon magas színvonalú beruházás jön létre, másrészt pedig az építési technológiája is kuriózum, a megyében és Debrecenben sem készült hasonló technológiával mélygarázs. Ez egy réses technológia, melynek köszönhetően egy 10 méter mélységű 3 szintes mélygarázs jöhet létre – tette hozzá Stözter István a HBM Kft. beszerzési igazgatója.

Gondos tervezés, környezetkímélő megoldás

Az épület munkálatainál réselési technológiát alkalmaznak a szakemberek, melynek lényege, hogy a résfal készítést meghatározó rés kimarkolása történik a talajból, mechanikus vagy hidraulikus működésű réselőkanállal és réselőgép segítségével. A rés teljes földkiemelését követően történik a résfal szerkezetét adó betonacél beemelése és a rés felbetonozása. A beruházó és a kivitelező az építési folyamatok elkezdését bejelentő sajtóeseményen mindenkit biztosított arról, hogy a munkaterületen a higiéniás előírásoknak megfelelően, a dolgozók és környezetük egészségét szem előtt tartva végzik majd a munkálatokat, és az építkezés ökológiai lábnyomát is az előírásoknak megfelelően vissza fogják pótolni. Az építkezés idején mindezek mellett megpróbálják a lehető legkisebb mértékben zavarni a szomszédos idején természetesen mindezek mellett megpróbálják a lehető legkisebb mértékben zavarni a szomszédos ház és a környék lakóit, akiket mindenről időben fognak értesíteni.

Az építkezés megkezdése előtt már a lakások 21 százaléka elkelt. A még szabad lakásokról, valamint a beruházásról a www.egyetemtower.hu vagy a facebook.com/egyetemtower oldalon tájékozódhatnak az érdeklődők. A beruházást befejezése jövő év végére tehető.

 

Képgaléria

 

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!