Életmód

2020.03.02. 14:16

Száz mozgáskorlátozottnak adhat új ritmust

A lelassult emésztés csaknem 1,5 millió embernek okoz problémát Magyarországon.

A Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihari Egyesülete jóvoltából 100, megyénkben élő mozgáskorlátozott ember kapott lehetőséget arra, hogy az Okos Élelmiszerek Kft. által kifejlesztett Ritmus kenyeret – az Okos Élelmiszerek brandcsalád egyik tagját – több napon keresztül térítésmentesen kipróbálja.

Szívesen veszik...

Szécsényi Lajos, az egyesület elnöke a közös akció kapcsán azt hangsúlyozta, hogy ők minden olyan kezdeményezést örömmel támogatnak, ami a tagjaik számára valamilyen segítséget jelent. – Az okos élelmiszerek (mint például a Ritmus kenyér) fogyasztása is ebbe a körbe tartozik, hiszen az egészséges életmód fontossága egy mozgásában korlátozott ember esetén különösen felértékelődik. Amennyiben ez a mostani akció többségében pozitív visszajelzésekkel zárul (magyarán a Ritmus kenyér tényleg segít a sorstársaink emésztési problémáin), a jövőben is szívesen veszünk minden ilyen irányú kezdeményezést – jelentette ki az egyesületi vezető.

Vizsgálatok igazolták

Szakács Tamás, a Hajdúsági Sütődék Csoporthoz tartozó Okos Élelmiszerek Kft. ügyvezető igazgatója az előzményekről elmondta, hogy társaságuk az elmúlt 20 évben fejlesztette ki az Okos Élelmiszerek koncepciót. Ennek egyik terméke a Ritmus kenyér, mely speciális összetevőjének köszönhetően segítséget nyújthat, ha lelassult az emésztésünk. Mint mondta, a lelassult emésztési tranzit (magyarán székrekedés) csaknem 1,5 millió embernek okoz problémát Magyarországon. „Tudni kell, hogy az ilyen problémával rendszeresen vagy visszatérően küzdők kevesebb mint 20 százalékánál egy betegség tünete a székrekedés, 80 százaléknál ez az életmóddal és a táplálkozással van összefüggésben. Ebben szerepet játszik a kor, a nem, az életmód, a gyógyszerek mellékhatása, a folyadékpótlás stb., de speciális élettani helyzetek (mozgáskorlátozottság, fogyókúra, terhesség) is. Egy olyan országban, ahol több mint 200 ezer mozgáskorlátozott él, egy olyan csoportnak kínáltunk tesztelési lehetőséget, akiknek a körében (éppen a mozgáshiányos életforma miatt) az átlagosnál többször fordulhat elő ez a probléma” – fogalmazott Szakács Tamás, hozzátéve, hogy a cégük klinikai vizsgálatokkal igazolta, hogy ez a termék nagyon hatékonyan csökkenti vagy megszünteti ezeket a típusú tüneteket, jelentősen javítva az emberek életminőségét.

PA

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!