Életmód

2018.03.09. 12:54

Tartós megoldás a sminkelésre

Debrecen - A sminktetoválás hosszabb ideig, akár egy-három évig is megoldást jelenthet a napi sminkelés kiváltására.

Debrecen - A sminktetoválás hosszabb ideig, akár egy-három évig is megoldást jelenthet a napi sminkelés kiváltására.

Egy nő életében a sminkelés kardinális kérdés. A szemöldök formázását, a szemek és az ajkak sminkelését ma már olyan sminktetoválással is kiválthatjuk, mely teljesen természetesnek hat. Hogy jobban megismerjük ennek a folyamatnak a hátterét, Sugár Zsanett debreceni sminktetoválót kérdeztük.

Nem testtetoválás

– A sminktetoválást géppel vagy kézi eszközzel készítjük, élettartamuk 1–3 év, mely technika-, és jelentősen bőrfüggő. Nem tévesztendő össze a testtetoválással, ahol más pigmenteket használnak, illetve a bőr mélyebb rétegében dolgoznak. Mi, sminktetoválók, kifejezetten erre a szakterületre kifejlesztett pigmentekkel és gépekkel dolgozunk – mondta. Sokan amiatt ódzkodnak ettől a megoldástól, mert attól félnek, nagyon fájdalmas. Zsanett ezt a tévhitet is eloszlatja. Elmondta, hogy a mai sminktetováló gépek sokkal finomabbak és precízebbek, így az eljárás kevésbé fájdalmas.

Fotó: Molnár Péter

– Ma már szinte teljesen el lehet érzésteleníteni egy területet, de természetesen vannak olyan vendégek, akiknek alacsonyabb a fájdalomtűrő küszöbük, viszont ők is maximum kellemetlenségről számolnak be, nem fájdalomról. De előfordul az is, hogy a vendég elalszik tetoválás közben – fejtette ki.

Újabb és újabb lehetőségek

– Ma már nemcsak tusvonalat készíthetünk, hanem füstös szemhéjtetoválást is, amely akár több színből is állhat, így egy szépen beárnyékolt sminkelt hatásként dobja fel a hölgyek tekintetét.

Az ajaktetoválás területén a kontúrt felváltotta az ajaksatír, mely során a teljes ajkat tetováljuk egy színnel – mondta Sugár Zsanett, hozzátéve, hogy megjelent a 3D-s ajaktetoválási technika is, mellyel a száj optikailag dúsabbnak hat.

Akár 70 éves kor felett is

Arra is kíváncsiak voltunk, mely korosztály körében a legnépszerűbb a sminktetoválás a debreceni szakember szerint. – Összességében azt lehet mondani, hogy a 25 és 50 éves nők között a leggyakoribb. Ám a sminktetoválások fejlődésének köszönhetően már 70 éves kor felett is bátran sminktetováltatnak. Sajnos a kor előrehaladtával az ajak színe elhalványodik, a szemöldök szőre megritkulhat, és a szemhéj bőre is megereszkedik.

Ezekre tökéletes megoldás az úgynevezett „anti aging”, azaz fiatalító hatást tudunk elérni a sminktetoválással – mondta Sugár Zsanett, hangsúlyozva azt, hogy a közösségi oldalán egy-egy előtte-utána képpel szokta szemléltetni, mennyire nagy változást lehet elérni egy arcon egy jól elkészített sminktetoválással.

El lehet tüntetni?

A sminktetoválót arról is kérdeztük, van-e megoldás arra, ha valaki úgy dönt valamilyen okból kifolyólag, hogy inkább „megszabadulna” a sminktetoválásától. – Ha egy vendég nagyon bizonytalan, nem szoktam elkészíteni a tetoválását, hiszen nem gondolta még át rendesen, valóban szeretné-e. Viszont ha valaki azzal keres fel, hogy megválna régebbi vagy frissebb sminktetoválásától, többféle módszer áll a rendelkezésünkre: lézerrel vagy kémiai úton is „megszabadulhat” tőle – említette Sugár Zsanett. Elmondta, minden eltávolító módszer több alkalmat igényel, valamint általában egy hónapra van szükség az kezelések között, hogy a bőr regenerálódni tudjon. Hozzátette: a lézeres eltávolítással hatékonyan el lehet távolítani a sötét színű tetoválásokat, a világosakkal viszont jobban boldogul a kémiai. Tehát előfordulhat, hogy egy vendégnek mindkettőt igénybe kell vennie, hogy maradéktalanul eltűnjön a már nem kívánatos tetoválás.

Fotó: Molnár Péter

– Én is eltávolíttattam a régi szemöldöktetoválásomat, mivel a régi divat szerinti satírt egy kellemes púderes hatásra szerettem volna kiváltani, így saját tapasztalatból mondom, teljesen jól működnek, ha jó eltávolító szakemberhez ­megyünk – mondta.

Természetes hatást kelt

A régi technikákat leginkább a barna ajakkontúr, az erősen satírozott szemöldök és szemhéj tusvonal jellemezte. Az elmúlt néhány évben azonban óriási innováción ment keresztül a szakma. Megjelent a szálazott szem­öldök, amely annyira természetesnek hat, hogy észre sem vehető rajta, hogy az egy tetovált szemöldök, illetve vannak modernebb satírozási formák is mint például az ombre vagy púderes satír. A két technika együttes használatával pedig kombinált szemöldököt is lehet készíteni, mely jól elkészítve egy szépen sminkelt szemöldök hatását kelti, nem egy tetoválásét.

Vass Kata


[related-post post_id="3766957"]

[related-post post_id="3542427"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!