Életmód

2019.08.15. 15:22

Tésztaüzemet húztak fel egy ötletre, ma már konkurenciának számítanak

Tudták, hogy a száraztésztát legyünk bárhol a világban, mindig és mindenkor fogyasztani fogják az emberek.

A Léta-tészta Kft. titka az alázatos és kitartó munkában rejlik. A számos konkurencia mellett Sós Tibor és felesége olyan tészta különlegességeket álmodott meg, amelyek magasan jobb minőségűek és egyedibbek mint a többi piacon lévő termék. Vidéki családként mindig is a mezőgazdasággal foglalkoztak; tormát, gabonát, káposzta féléket termesztettek. De szerettek volna több lábon állni és egy olyan terméket előállítani, ami nem függ az időjárás viszonytagságaitól.

– Férjemmel és édesapámmal beszélgettünk egy napon, hogy mi volt a régi tejfelvásárló üzem helyén, amikor elmesélték, hogy egy száraztészta üzem. Pár hónappal később a főiskolai tanulmányaim során szakdolgozatot írtam, melynek témájául egy száraztészta üzem üzleti tervét választottam. Véletlen vagy sem, 2011-ben elkezdtük építeni a saját tésztaüzemünket, amelynek beruházási összege meghaladta a várt összeget, nem volt könnyű de hitünknek és kitartásunknak köszönhetően mégis sikerült 2015-ben megjelennünk a piacon. Úgy ahogyan elképzeltük; nagyon sok színű palettával és ma már 25 fajta termékkel – mondta Sósné Erdelics Anett a Léta-Tészta Kft. tulajdonosa. Az újszerű gondolkodásmódnak köszönhetően a tésztapiacra olyan termékeket is behoztak, amelyek azelőtt még nem léteztek. Ilyen például a levendulával ízesített széles metélt tészta, mely egyedülálló terméknek számít Magyarországon és egyre népszerűbb a vásárlók körében. Rövidtávú terveik között szerepel az egészséges életmódot követő rizslisztből, durum lisztből előállított tojás nélküli, valamint vitaminnal dúsított és színes tészták előállítása. Az egészséges táplálkozás irányába is megtették az első lépéseket, a prémium kategóriás vörös lencséből készült 8 tojásos kakastaréj tésztával.

Mitől is jó egy tészta?

– A tésztáknál nehéz megmondani, hogy mitől jó egy tészta, hiszen az alapanyag mindegyiknél ugyanaz. Véleményem szerint, a jó tészta titka az alapanyagokban és a szívvel lélekkel való kitartó munkában rejlik. A mi termékeink attól különböznek a többi terméktől, hogy nagyon jó minőségű lisztet használunk hozzájuk, ami a tészta legfontosabb alapja, valamint nincs kispórolva a termékekből a tojás sem. Viszont úgy gondolom, hogy a technológia is fontos része a jó tésztának, melyhez párosul a magas szintű odafigyelés és törődés. A tésztáink nem tartalmaznak tartósítószert, valamint rendszeresen bevizsgáltatjuk őket, ezzel is odafigyelve a termék minőségére – mondta Sósné Erdelics Anett.

Az egészséges életmód része lehet

– Sokat gondolkodtam, hogy hogyan lehetne a tésztát, még egészségesebben részévé tenni az étrendünknek. Ennek a gondolatnak az eredményeként született meg a prémium kategóriás, vöröslencséből készült 8 tojásos kakastaréj tészta, mely a mostani modern egészség tudatos táplálkozásba jól felhasználható. Nagyon magas vas,kalcium, magnézium és folsav tartalma van. Magas fehérjeforrással rendelkezik, az aminosavakat pedig nagy arányban hasznosítható és jól emészthető formában hordozza. A vegetáriánusok egyik kedvence, valamint gyakran fogyasztott étele – mondta Anett.

Laskagomba paprikás

Hozzávalók

  • 40 dkg laskagomba
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek őrölt fűszerpaprika
  • gulyáskrém ízlés szerint
  • 1 ek olaj
  • só, bors ízlés szerint
  • 40 dkg Léta-tészta kakastaréj tészta
  • tejöl
  • Elkészítés

  • A gomba vastag szár részét levágjuk. Folyóvíz alatt alaposan megmossuk, szűrőre tesszük, lecsöpögtetjük, félretesszük.
  • Az apróra vágott hagymát az olajon megsütjük, beletesszük az őrölt paprikát, gulyás krémet, fokhagymát, fűszereket 1-2 percig pirítjuk, közben többször keverjük.
  • Majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, fedő alatt kb. 30 percig pároljuk.
  • Ezután beletesszük a feldarabolt gombát és készre főzzük.
  • Léta-tészta kakastaréj tésztával, és tejföllel kínáljuk! Jó étvágyat kívánunk!
  •  

    (PR cikk)

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!