2019.04.11. 13:42
Trükkök, amelyeknek hasznát veheted a konyhádban
Sok trükk van, ami segít abban, hogy időt spóroljunk a konyhában, valamint abban, hogy az étel sokkal tovább friss maradjon. Az ilyen tippek bármikor jók lehetnek, ha pedig beválnak, sok bosszúságtól kímélnek meg minket. A Bright Side összegyűjtött néhány hasznos és egyszerű fortélyt azért, hogy megkönnyítse az életünket.
Sok trükk van, ami segít abban, hogy időt spóroljunk a konyhában, valamint abban, hogy az étel sokkal tovább friss maradjon. Az ilyen tippek bármikor jók lehetnek, ha pedig beválnak, sok bosszúságtól kímélnek meg minket. A Bright Side összegyűjtött néhány hasznos és egyszerű fortélyt azért, hogy megkönnyítse az életünket.
Friss tojások
Hosszabb ideig tarthatóak el a tojások, ha bekened őket egy kis olajjal mielőtt beteszed őket a hűtőbe.
Gyors tojáshámozás
A főtt tojás meghámozására számos praktika létezik. Itt egy újabb: törd be a héját, majd tedd hideg vízbe és hagyd lehűlni.
Néhány csepp citromlé
Ha csak egy kevés citromlére van szükséged, akkor elég ha egy fogpiszkálót beleszúrsz a gyümölcsbe, majd nyomd össze a gyümölcsöt. Mikor végeztél, ragaszd le a lyukat és tedd a hűtőbe.
Ropogós chips
Ha a chips sokáig áll, természetesen már nem lesz olyan ropogós, mint mikor kinyitod a zacskót. Azonban, ha fogsz egy tányért, teszel rá egy szalvétát, rászórod a burgonyaszirmokat, letakarod egy másik szalvétával, majd bedobod a mikróba pár másodpercre, újra ropogós lesz.
A tökéletes tükörtojás
Szükséged lesz egy befőttes üveg tetejének a gyűrűjére. Azt tedd bele egy serpenyőbe, üsd bele a tojást, majd süsd meg. Így biztosan tökéletes formája. Hagymakarikát is használhatsz.
Tartsd a paradicsomot a szendvics tetején
Vágd a sonkát vékony szeletekre, csomagold bele a paradicsomot, majd így tedd bele a szendvicsbe. Garantáltan nem fog csúszkálni.
Legyen ízletes a grillezett hal
A rácsra tegyél néhány citromkarikát, majd erre fektesd rá a halat. Az íze is finom lesz, valamint a rácshoz sem fog odaragadni,
Ötletes fűszertárolás
Ha túrázni mész, akkor jól jöhet ez a tipp: vegyél pár Tic Tac-os dobozt, majd tedd ezekbe a szükséges fűszereket. Kis helyet foglalnak és egyszerű belőlük az adagolás is.
Fagyaszd le a bacont
Ha túl sok bacont vettél, de nem szeretnéd, hogy megromoljon, akkor szedj elő egy sütőpapírt, hajtogasd legyezőalakúra, tedd közé a szeleteket, majd fagyaszd le.
Tartsd frissen a zöldségeket
Mosd meg, tedd bele őket egy zacskóba, majd kösd be a zacskót úgy, hogy jó sok levegőt hagysz benne. Ettől biztosan zöldek maradnak.
Élezd meg a kést
Ha nincs külön késéleződ, akkor sem kell csüggedned. Vegyél elő egy kerámia bögrét, fordítsd fel, és húzd végig a kést néhányszor az alját. Ha nagyon drága és magas minőségű a kés, akkor persze ne így csináld!
Ne csússzon a vágódeszka
Egyszerű a dolog, tegyél egy nedves konyharuhát az asztalra, majd erre tedd a vágódeszkát, hogy ne csúszkáljon.
Egyenletes melegítés a mikróban
Nem kell mást tenned, mint az ételt kör alakban elrendezni, így biztos nem lesz a széle forró, a közepe pedig hideg. Természetesen, levesnél ez sajnos nem működik.
Forrás: Bright Side
[related-post post_id="4177596"]
[related-post post_id="4046975"]