dagasztás nélkül

2020.04.12. 07:24

Így készíthet egyszerűen házi kenyeret

Süssön otthon finomat!

Forrás: Shutterstock

Kenyeret nem csak a pékségben vehetünk. Ha a mindmegette.hu tanácsait követi, pillanatok alatt elkészítheti magának a ropogós, finom házikenyeret.

A tökéletes kenyérhez ezt kell tennie:

  • Egy tálba szitáljuk a lisztet és hozzákeverjük a sót. Belemorzsoljuk az élesztőt, és ráöntjük a langyos vizet, jól elkeverjük, majd egy konyharuhával letakarva, meleg helyen (pl. a radiátoron) 12 órát pihentetjük.
  • Lisztes kézzel, még a tálban átgyúrjuk, majd az edény falát is megszórjuk liszttel, ismét letakarjuk, és további 30 percig kelesztjük.
  • A hideg sütőbe tesszük azt a hőálló, fedeles edényt, amiben a kenyerünket sütni szeretnénk, a sütőt 250 fokra állítjuk. 30 perc elteltével a forró jénait kivesszük, kiolajozzuk, kiliszezzük, majd beleborítjuk a tésztát. A sütő aljába egy vízzel teli, szintén hőálló tálkát helyezünk, a kenyeret pedig a középső rácsra.
  • 10 percig sütjük, majd 200 fokra csökkentjük a hőfokot, és további 35 percig sütjük. Ezután eltávolítjuk az edényünk fedelét és a kenyeret további 15 percig sütjük.
  • Végül kifordítjuk a kenyeret a tálból, és egy sütőrácson hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
  •  

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!