Konyhai praktika

2020.09.20. 09:42

Mutatjuk, hogyan fagyassza le a kelt tésztát

Ezt a fontos szabályt mindenképp tartsa be!

Forrás: Shutterstock

Két okból lehet szükségünk bizonyos élelmiszerek lefagyasztására: vagy sokat vettünk, illetve készítettünk belőle, és nem akarjuk, hogy tönkremenjen, vagy tudatosan szeretnénk eltenni későbbre. Vezéreljen minket bármelyik cél, ha kelt tésztát fagyasztunk le, ezt a fontos szabályt mindenképp tartsuk be írja az Origo.

Nagyon egyszerű lefagyasztani a tésztát, könnyű dolgunk lesz. Ugyanakkor néhány alapszabályt érdemes figyelembe vennünk, hogy ne romoljon kiolvasztás után a tésztánk minősége, ne váljon ragacsossá, kezelhetetlenné.

Az élesztővel készült tésztát csak úgy fagyasszuk le, hogy az élesztő még nem futott fel.

Először állítsuk össze a tésztát, ezután rögtön osszuk fel. Nyújtsuk ki a darabokat lisztezett felületen, terítsünk rá zsírpapírt és egyszerűen göngyöljük fel.

Tegyük az egészet fagyasztózacskóba, zárjuk le légmentesen és már mehet is a mélyhűtőbe. Ott hat hónapig őrzi meg szavatosságát.

Kiolvasztás előtt tegyük a hűtőbe 12 órára,

és kezeljük a szokásos módon. Megkelni talán nehezebben fog, ezzel érdemes számolni.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!