2020.10.23. 11:46
Mutatjuk, melyik sót, mire használhatja
Manapság annyiféle sót, ételízesítőt és fűszerkeveréket lehet kapni, hogy nem csoda, ha az ember tanácstalanul álldogál a boltban. Mit jó megvenni, és melyik fajtát mihez használjuk? Ebben segít eligazodni a Vasárnap Reggel legutóbbi számában megjelent cikk.
Forrás: Shutterstock
Konyhasó a mindennapokra
Az igen finom őrlésű asztali vagy étkezési só rendkívül könnyen feloldódik, így szinte bármely fogáshoz használható. Mindig száraz helyen tároljuk, mert gyorsan magába szívja a nedvességet és összecsomósodik.
Tengeri só sütéshez
A durva szemű tengeri só kitűnő például a tepsiben sült burgonyához. A nagy szemcsék nem olvadnak el teljesen, hanem enyhén ropogós kéreggé állnak össze. Húsokhoz és halakhoz szintén kiváló.
Fokhagymás fűszersó húsokhoz
E keverékben a só és a fokhagyma mellett még zeller, vöröshagyma és zöld fűszerek is találhatók. Húshoz, halhoz, párolt zöldséghez és salátához illik. Fokhagymás vajkrém készítésére is tökéletes.
Magyaros fűszerkeverék házias ételekhez
Legyen akár (szalonnás) sült burgonya, pecsenyehús vagy gulyásleves, a magyaros fűszerkeverék mindegyikhez jó választás. A só mellett fő összetevői a paprika, a bors, a vörös- és fokhagyma. Csípős változatban is kapható.
Borítókép: illusztráció