jövőkép

2019.08.29. 23:00

Illés Boglárka: a magyar fiatalok többsége a hagyományos értékekben hisz

A magyar fiatalok többsége a hagyományos értékekben hisz, ezek alapján képzeli el jövőjét – jelentette ki Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának helyettes államtitkára a lengyelországi Krasiczynben, a lengyel-magyar nyári egyetem egyik pódiumbeszélgetésén.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Liderina

A demokráciáról és a pártok szerepéről szóló vitaműsorban Illés Boglárka felidézte Orbán Viktor miniszterelnöki székfoglaló beszédét, mely – mint mondta világossá tette, hogy Magyarország modern kereszténydemokráciát épít.

A modern kereszténydemokrácia egyszerre jelenti a keresztény értékek védelmét, valamint a választásokon, a népszavazásokon és nemzeti konzultációkon is érvényesülő demokráciát

- fejtette ki.

A keresztény értékek melletti kormányzati kiállás példájaként a családpolitikát, a házasság intézményének törvényes védelmét nevezte meg.

Az utóbbi években végzett felmérésekre, konzultációkra hivatkozva a helyettes államtitkár elmondta:

a magyar fiatalok többsége ma is a keresztény értékekben hisz, családban és házasságban képzeli el a jövőjét, a család, a barátság és a hazaszeretet számára nélkülözhetetlen ahhoz, hogy jól érezze magát szülőföldjén.

Utalt azokra a felmérési adatokra is, melyek szerint a fiatalok számára a család a mindennapi döntéshozatalban is első helyen áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!