Fehér VÁSZON

2020.10.16. 14:00

A magyar festészet napját ünneplik Debrecenben

A rendkívüli helyzet miatt ebben az évben a festészet kétnapos ünnepe kizárólag helyi művészek alkotásait vonultatja fel Éles Bulcsú grafikusművész szervezésében.

Az érdeklődőket a következő programok várják: Október 16-án, pénteken 17 órától az Artka Galériában (Batthyány utca 1.): Himnusz a nőhöz tekinthető meg Józsa János kiállítása. Megnyitja Józsáné Bíró Mária Ilona, a művész özvegye és Tasnádi Éva, a galéria vezetője. A tárlat november 16-ig látogatható. Október 17-én, szombaton 15 órától a Képnézegető Galéria várja a közönséget a Both-Dega Imbiszben, ahol Szobrászrajzok címmel Juha Richárd Munkácsy-díjas szobrászművész pasztellképeit mutatják be. A kiállítást Éles Bulcsú grafikusművész nyitja meg, az alkotások október 28-ig látogathatóak.

A Sesztina Galériában 16 órától Virágzás címmel az augusztus 20-i akciófestés képeit láthatjuk, A tárlatmegnyitón Puskás István alpolgármester mond köszöntőt, a képek november 7-ig láthatók. A Susmus Caféba 18 órától várják az érdeklődőket, ahol a Debreceni páros részeként október 31-ig Palotai Erzsébet és Subicz István festőművészek kiállítása lesz majd látható Lukács Gábor festőművész megnyitója után.

A programsorozatot szombaton 19 órakor Reményi Réka és Zolnai Zsófi gitárestje zárja a Good Bárban.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!