kell a három pont

2020.06.05. 09:22

DVSC: létfontosságú a Kaposvár elleni győzelem

Vitelki Zoltán szerint játékosai átérzik az előttük álló összecsapás súlyát.

Budapest 20200523 Labdarúgás 2020 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC Debrecen DVSC Fotó

Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

Sorsdöntő mérkőzés vár a DVSC-re az OTP Bank Liga huszonhetedik fordulójában, a sereghajtó Kaposvár vendégeskedik a Nagyerdei Stadionban péntek este nyolc órától. Egyik csapat sincs jó formában, de amíg a somogyiak már gyakorlatilag búcsúztak az élvonaltól, addig a cívisvárosi csapatnak létfontosságú lenne a győzelem a kiesés elkerülése érdekében.

A kényszerszünet óta két meccset vívott a Loki, a Ferencváros ellen pótolták az első játéknapról elmaradt ütközetet, az előző hétvégén pedig a Honvédhoz látogattak a hajdúságiak. Mivel mind a két találkozó vereséggel végződött, így az utolsó hét összecsapáson gyűjtött három pont nehéz helyzetbe sodorta a piros-fehér klubot. A péntek esti bajnokiról Vitelki Zoltán, a DVSC vezetőedzője nyilatkozott a Hajdú-bihari Naplónak.

Nem feszültek

– Szinte mindenki egészséges a csapatnál, Baráth Péter edz még külön, illetve Belényesi Csaba a héten tért vissza a közös munkába, a többiek mind bevethetőek. Nem feszültek a fiúk, nyilván az sem jó, ha túlpörgik ezt a meccset.

„Úgy látom a játékosokon, hogy mindenki átérzi a súlyát az előttünk álló mérkőzésnek, ez azért helyezhet egy kis nyomást rájuk, de a sportban ez természetes.”

Az elmúlt két alkalommal egy kivétellel ugyanazt a kezdőt küldte pályára a szakember, viszont innentől kezdve heti két forduló lesz az NB I.-ben a szezon végéig. Vitelki Zoltán elmondta, hogy előfordulhatnak változtatások, hiszen a célja a stábnak, hogy megtalálja azt a csapatot és taktikát, amelyik sikeres lehet.

Kötelező három pont

A Rákóczi 2020-ban egyetlen pontot szerzett, a legutóbbi hat bajnokiján pedig képtelen volt betalálni, de közben húsz gólt kapott, és gyakorlatilag már kiesett az első osztályból.

„Komoly mentális felkészülést igényel egy ilyen ellenfél, hiszen azt el kell kerülni, hogy esetleg félvállról vegyék az összecsapást a mieink.”

– Úgy látom, hogy a játékosoknak most nem is igazán az a fontos, hogy ki az ellenfél, hanem a három pont megszerzése az elsődleges cél. Azt gondolom, hogy jókor jön ez a Kaposvár elleni találkozó, nem lebecsülve természetesen az ellenfelet, de nekünk ezt a mérkőzést meg kell nyernünk – mondta a vezetőedző.

Nüanszok dönthetnek

Nagyon szoros lesz a küzdelem a Loki, a ZTE, az Újpest és a Paks között a bennmaradásért. A négy csapat mindössze két ponton belül áll a tabellán, és egymás között is több meccset játszanak még a bajnokság végéig.

– Nagyon fontos a koncentráció, és hogy melyik csapat van jobb állapotban. Apró nüanszok dönthetnek ebben a kiélezett helyzetben, sokat számít, hogy melyik csapat erősebb fejben – mondta Vitelki Zoltán.

Bakos Attila

Ingyenes utazás

A meccsre érvényes szurkolói jeggyel vagy bérlettel rendelkező utasok ezen a napon 17 órától üzemzárásig díjmentesen használhatják a DKV Zrt. járatait, közölte a DKV.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!