csoda, hogy ott lehet

2020.08.19. 19:53

Magosi Norbert sérült bokával is elindul a 45. Debreceni Nagydíjon

A többszörös magyar bajnok motoros a versenyen igyekszik nem foglalkozni a sérülésével.

2019.09.21. Debrecen 44. Debrecen Nagydíj Salakmotor Fotó: Molnár Péter MP Hajdú-Bihari Napló képen: Magosi Norbert

Fotó: Napló-archív

A SpeedWolf Debrecen versenyzője, Magosi Norbert alig egy hónapja balesetet szenvedett a nagyhalászi MACEC Kupa első futamán, a kórházba szállítást követően kiderült, hogy eltört a bokája. Ehhez képest a versenyző kedden már edzett, és kész rajthoz állni a 45. Debrecen Nagydíjon. A vaspapucsos a HAON-nak beszélt a döntéséről.

„Nagyon egyszerű, hiszen augusztus huszadika egyszer van egy évben és nem szerettem volna kihagyni. Úgy éreztem, hogy sokat javult a lábam, a keddi tréningen kipróbáltam, egy kicsit még nyomta a csizma, de attól függetlenül tűrhető.”

– Versenytávot mentem, szerintem nem volt probléma, majd igyekszem a futamok között kicsit pihentetni a bokámat, hiszen még nem száz százalékos – mondta a versenyző.

Nem teljesen normálisak

A nagyhalászi balesetet követően az előzetes becslések alapján legalább hat hetet kellett volna kihagynia Magosinak, de ő szűk egy hónappal később mégis készen áll a megmérettetésre.

– A csonttörés az általában hat hét felépülés egy normális embernek, de a motorosok nem teljesen azok. Mivel a sérült lábamat csavarozták, meg lemezelték, szerintem még erősebb is mint a másik. Persze kicsit hátráltatni fog, meg azért ott lesz a fejemben, de próbálom majd a futamok hevében leküzdeni ezeket a gondolatokat – mondta a salakmotoros.

Háromszoros győztes

Magosi Norbertnek csak két versenye volt az idén, egy zsarnócai meghívásos és a már emlegetett MACEC Kupa, ahol mindössze a harmadik körig jutott.

– Nem az a célom természetesen, hogy megnyerjem a Debrecen Nagydíjat. Egy Matej Zagar, aki a Lengyel Extraligában húzza a gázt, ha az egyik kezére ráülne, akkor is megverne. A szurkolók és a szponzorok miatt indulok, megpróbálok mindent kihozni magamból.

„Nyertem már háromszor augusztus huszadikán, és persze szeretnék még, de a mostani helyzetet tekintve csoda, hogy el tudok indulni.”

A többszörös magyar bajnok, háromszoros Debrecen Nagydíj-győztes motoros felelevenített néhány emléket a Gázvezeték utcai stadionból. – Pályafutásom elején, amikor még hagyományosan volt augusztus tizenkilencedikén miskolci verseny, majd huszadikán a debreceni, akkor előfordult, hogy mind a kettőt megnyertem. Szinte gyerekként sikerült egy Armando Castagnát legyőzni, vagy azt az Adorján Zoltánt, aki zsebre dugott kézzel is végigverte mezőnyt, ráadásul egy külön futamban. Ezek mind-mind szenzációs emlékek – mondta Magosi Norbert.

A 45. Debrecen Nagydíj augusztus 20-án, 15 órakor veszi kezdetét a Gázvezeték utcai stadionban.

BA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!