utazás

2021.01.15. 19:00

Messzi magaslatok visszajáró vendége

Magyar Gabriella élete eddigi legnagyobb élménye az volt, amikor felért a Signalkuppe tetejére.

Fotó: Magyar Gabriella-archív

Tavaly azok is a hazai tájakat keresték fel, akik egyébként nem szoktak belföldön utazni. Többen azt gondolták, hogy itthon nincs elég látnivaló, ami van is, azt már biztosan felfedezték, vagy többször jártak a környéken. Nos, valljuk be, hogy az, aki a 2020-as évben a közösségi oldalakat nézegette, bizony belefutott néhány itthon készült kirándulóképbe.

Magyar Gabriella is imád utazni, voltaképpen Ausztria visszajáró vendége, viszont neki is be kellett érnie az elmúlt időszakban a hazai lehetőségekkel.

Leírhatatlan érzés

– Nem egyszerű a hegymászás, főleg egy nőnek, viszont hatalmas élmény. Csak az tudja igazán, milyen érzés is meghódítani egy-egy magaslatot, aki már megélte a pillanatot. Nyilvánvalóan ez egy folyamat. Aki még via ferratán (mászóösvényen) sem haladt, az ne akarjon azonnal hegyet mászni. Életem eddigi egyik legnagyobb élménye az volt, amikor felértem a Signalkuppe (4554 méter) tetejére. A Monte Rosa-csoport negyedik legmagasabb csúcsa, amely egyébként az ötödik legmagasabb az Alpokban. Leírhatatlan érzés, amit a hegy tetején át tud élni az ember. Itt található Európa legmagasabban fekvő turistaháza, a Margherita (az olasz Margherita királynőről nevezték el), amit testközelből látni szintén óriási élmény – mondta a Naplónak.

Fotó: Magyar Gabriella-archív

A koronavírus-járvány miatt a túrázás szerelmesének átalakult a tavalyi nyara, legalábbis a terveit felülírta, ám így jutott ideje arra, hogy körbejárja a hazai tájakat. – A 2020-as évben „pihenőpályára” kerültünk, viszont ez nem azt jelentette, hogy ölbe tett kézzel vártuk, hogy újra nyissanak a határok. Itthon jártuk körbe a túraútvonalakat; persze sajnáltuk, hogy a szardíniai utunk fuccsba ment, viszont ami késik, nem múlik. Annak nagyon örülök, hogy a nyáron eljutottunk a Dolomitokba. Hihetetlen látványt nyújt, egyszer az életben mindenkinek látnia kell – mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!