nagy beruházások

2021.06.11. 16:03

Zajlanak a fejlesztések Sárándon, szociális bérlakásokat is építenének

Két jelentős, már korábban elindított beruházása volt a múlt évben a Debrecenhez közel fekvő településnek.

Falufejleszések és közmunka Sárándon

Fotó: Kovács Péter

A projekteket támogató sikeres pályázat és a megvalósítás között hosszú idő telt el, és közben jelentősen drágult a munkaerő és az alapanyag is. Ez megnehezítette a kivitelezést – tájékoztatta a Naplót Dézsi András polgármester, majd részletezte a fejlesztéseket.

– Elkészült a Debrecen és Nagyvárad közötti kerékpár­út Sáránd mellett elhaladó 4,6 kilométeres szakasza a 47-es főúttal párhuzamosan. A településünk már egy nemzetközi bicikliút mellett fekszik. Kiegészítő beruházásként önkormányzati forrásból megépítettünk egy kerékpáros pihenőt, továbbá a környezetét közösségi munkával parkosítottuk.

Három ház, hat lakás

Mindezzel közelebb hoztuk a kerékpárosokhoz Sárándot. Érdemes legyen itt megállni, a hatalmas fa árnyékában. Tapasztaljuk, sokan állnak ott meg pihenni. Jelenleg ez a végpontja a kerékpárútnak Nagyvárad felől. A Sáránd és Mikepércs közötti, valamint Mikepércs belterületén még hiányzik a bicikliút, Mikepércs és Debrecen között pedig szintén elkészült már.

A másik nagy projekt a szociális bérlakások építése. Az építőanyagárak időközben elszálltak, ezt a beruházást át kellett tervezni, majd engedélyeztetni a minisztériummal, és csak utána tudta kiírni a közbeszerzést az önkormányzat. – Három házat építettünk, ez hat lakást jelent, kiegészítésként pedig egyet felújítunk. De az máshol lesz. Hamarosan költözhetnek az új lakók, mégpedig úgy, hogy megpályáztatjuk a lakások használatát. Ezek az otthonok mintegy dobbantók, kiindulási pontok lennének a szegregátumokból kikerülő családoknak.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!