Megmozdult a hajdúváros

2019.05.08. 10:54

Jótékony célért futottak Hajdúnánáson

Az eső sem tántorította el az ép és fogyatékos gyerekeket, felnőtteket.

Fotó: Harsányi Zsolt

A Mi Érted Élünk Egyesület gondozott gyermekeinek támogatására rendezte meg második alkalommal a jótékonysági Pille-futást. A hétvégén megtartott szabadidős rendezvény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az együttélés szabályaira, a közösségben rejlő erőre, arra, hogy a város egy védőháló, amely éppúgy segít egy ápolásra szorulót, egy céljaiért vagy az életéért küzdőt, mint egy tanulni, vállalkozni vágyót.

Elérték a céljukat

– Öröm volt látni a nánási embereket együtt, közösen egy cél érdekében, hogy összefognak és segítik egymást – mondta Hajdúnánás polgármestere. Szólláth Tibor hozzátette: együttműködés és összefogás, ez a két dolog tudja igazán előrébb vinni közösségünket.

„Ma is bebizonyította Hajdúnánás, ha összefogásról van szó, nincs lehetetlen.”

Majorosné Ács Anikó, az egyesület alelnöke és egyben az esemény szervezője elmondta, hogy az egész napos programra azokat a segítő szándékú, futást kedvelő embereket várták korosztálytól függetlenül, akik fontosnak érzik az egészséges életmódot, a rendszeres testmozgást és a másokon való segítést. – Elértük céljainkat, hiszen a rendezvényünkre rengetegen látogattak ki az idei esztendőben is, és mindemellett, ami talán a legfontosabb, hogy több mint félezren futottak, sérült és egészséges gyermekek, felnőttek közösen, egy célért – emelte ki az alelnök asszony.

Kiegészítő programok

Az érdeklődők több távon is megmérettették magukat. Sokan választották az úgynevezett jótékonysági, 1,1 kilométeres kört, amelyet akár futva, akár sétálva is megtehettek a nevezők. Emellett egy 4,4, illetve 10 és 21,1 kilométeres táv is várta a futni vágyókat, amelyet szintén több vállalkozó szellemű tett meg.

Fotó: Harsányi Zsolt

A futás mellett a főtéren az egész család számára különböző programokkal kedveskedtek a szervezők. A szabadtéri színpadnál zumba tánc várta az érdeklődőket. A kicsiket és nagyokat többek között arcfestéssel, csillámtetoválással, kézművesasztalokkal, ügyességi játszótérrel és vitaminsarokkal is várták. A helyi vállalkozók és az önkormányzat is támogatta a rendezvényt. Szólláth Tibor polgármester elmondta, a szervezők jövőre is számíthatnak a támogatásukra.

- Harsányi Zsolt -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!