Jegyzet

2019.05.21. 16:36

Nem kell magyarázni

Szakmámból adódóan sok sporteseményen vettem részt az elmúlt években. Szép sikerek részese lehettem, azonban csak a távolból. Más az, mikor az embernek sietnie kell, hogy időben leadja az anyagot, odaérjen a sajtótájékoztatóra, vagy „elkapja” a kiszemelt interjúalanyt. És más, mikor benne lehet a sűrűjében, a szurkolók között élheti át az eseményeket, velük örülhet önfeledten.

Szabó Dóra

„Herczeg Bandi! Herczeg Bandi! Herczeg Bandi!”

skandálta a tömeg meccs közben, a lefújás után és később, a közös ünneplés alatt. A DVSC az OTP Bank Liga 2018/19-es kiírásának utolsó, 33. fordulójában, vasárnap délután 4–1-re legyőzte a Paksot. A Nagyerdei Stadion közönsége jól tudta, mit jelent ez a diadal, és a vele járó bronzérem – irány Európa!

Több ezer drukker éltette a csapatot. A főként helyi fiatalokra épülő Loki odaért a dobogó harmadik fokára. Nagyot küzdöttek a piros-fehérek, egy szerethető gárda olyan eredményt ért el, melyet még sokáig emlegetni fognak. A játékosok mellett pedig a Herczeg András vezette szakmai stáb is rengeteget tett ezért a végkifejletért.

A találkozó után a gárda együtt vigadt a rajongókkal, a lokisták elvegyültek az ünneplő tömegben. A legtöbben a mesterre voltak kíváncsiak, Herczeg András pedig boldogan elegyedett szóba mindenkivel. Magam is érdeklődtem, milyen érzés volt, mikor a mestert dicsőítették. A DVSC trénere a tőle megszokott szerénységgel közölte, kis híján megkönnyezte. Emlékeztetett, sok mindent elért már a Debrecennel, például nyert magyar bajnokságot, szerepeltek a Bajnokok Ligája csoportkörében, de ez az eredmény is legalább olyan kedves a szívének, mint a többi; ha nem kedvesebb. Hogy miért, azt szerintem senkinek sem kell megmagyarázni. Ahogyan azt sem, milyen okból szeretik és tisztelik annyira sokan Herczeg Andrást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!