PR cikk

2019.12.13. 15:08

3 tévhit az alumínium reluxáról, amit ideje elfelejteni

A reluxa évtizedeken át az irodák, hivatalok és orvosi rendelők elengedhetetlen tartozéka volt.

Elképzelhető, ezek miatt a rossz emlékek miatt nem kedvelik sokan, de biztosan az is szerepet játszik a népszerűtlenségében, hogy a régi reluxákkal rengeteg probléma volt. Az idők azonban változnak. Ez az egyszerű árnyékoló az elmúlt évtizedben elképeszető változásokon ment keresztül. Mutatunk 3 reluxás tévhitet, amivel ideje leszámolni.

A reluxa nem tartós

Mindenkinek ismerős a látvány a meghajlott, elszakadt, letöredezett, félárbocon lógó reluxával. A gondot általában a túlhasználat, egy elkóborolt háziállat, egy nagyobb szél vagy egy rossz mozdulat okozta, de az amúgy is lehangoló árnyékolót utána már senkinek nem volt kedve megjavítani.

A Redőny Diszkontnál kapható modern reluxák esetében ilyen már csak nagyon ritkán fordul elő. A feszített reluxák együtt mozognak a nyílászáróval, így a bukó ablakok sem akadnak a lamellák közé. Az így elkészített árnyékoló sokáig szép és tartós marad, így nem kell fáradoznunk a javítással.

A reluxa csúnya

A régi, szürke reluxák valóban nem nyújtottak valami épületes látványt. Ma viszont már elképesztő választékot találunk ilyen árnyékolóból. A webshopból például 30-féle színben rendelhetünk, így akár színharmonizált függönyözést is készíttethetünk.

A színes reluxa minden környezetbe szépen belesimul, így szinte bárhol élvezhetjük az előnyeit. Miért ne tehetnénk egy csinos, piros változatot a konyhába, hogy retro hangulatot kölcsönözzünk neki? Miért ne kerülhetne egy kék a gyerekszoba utcafronti ablakára, hogy ne lásson be mindenki, de olyan érzésünk legyen, mintha csak az égre tekintenénk? Csak a fantáziánk szab határt a lehetőségeknek.

A reluxát bonyolult használni?

Biztosan mindenkinek volt olyan élménye, hogy hiába kapaszkodik a reluxa drótjaiba, azok nem akarják az igazságot. A zsinóros reluxák valóban nem voltak tartós darabok, egy idő után a madzag elakadt, és a reluxát nem lehetett többé állítani. Ma viszont már léteznek modern, üvegpálcás reluxák is, ezek pedig évtizedekig is kiszolgálhatják a használójukat.

Az üvegpálcás reluxa különösen azoknak jó választás, akik bukó ablakokra keresnek megoldást, esetleg nagy magasságokban kell megoldaniuk az árnyékolást. Ilyenkor a függöny nem feltétlenül alkalmas a feladatra. A szakember által lemért és felszerelt reluxa azonban kényelmesen, rángatás és elakadás nélkül használható. A reluxa azért is praktikus, mert ha kell, beengedi a fényt, a belátást viszont korlátozza – diszkréten elválasztja a nézelődőktől az ablakot.

A reluxa mára alkalmazkodott a modern élet kihívásaihoz, így bátran választhatjuk az árnyékoláshoz.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!