HAON - PR cikk

2019.05.15. 11:05

A nyomtatók története

1938 óta a nyomtatók irodai munkánk elengedhetetlen részei. Habár a digitalizációnak köszönhetően a papír formájú dokumentáció fénykora hanyatlóban van, a nyomtatók idejének még koránt sincs vége.

Az első könyvnyomtatás tényekben

  • Guttenberg János találmánya előtt a könyvnyomtatáshoz különböző alapanyagokat és eszközöket használtak, mint pl. a fa, kő vagy fém. Az egyház írnokai táblanyomatokkal és fametszetes nyomtatással készítették a páratlanul díszes könyveket. Az ezzel a módszerrel nyomtatott könyvek száma azonban korlátozott volt.
  • Az első nyomdagépet Guttenberg állította össze, ez volt az első, mozgatható betűkkel ellátott innovatív berendezés. Guttenberg alacsony költségű nyomdagépe egészen a 20. századig használatos volt.
  • Újkori nyomtatók

    A nyomtatók, ahogyan mi ismerjük őket, a 60-as években kezdték írni történelmüket. Nézzük az előzményeket.

  • Az első fénymásolóval ellátott nyomtató, amely a leginkább hasonlít a maiakhoz, 1969-1971 között került összeszerelésre egy amerikai fejlesztési központban.
  • Az első nagysebességű lézernyomtatót 1976-ban adta ki az IBM Amerikában.
  • Versenytársként megjelent a Hewlett-Packard által kiadott LaserJet 4, amely az első tintasugaras nyomtató volt. Ezek a nyomtatók még mindig elérhetőek a termékpiacon, és a HP festékkazetták ennek elengedhetetlen részévé váltak.
  • A nyomtatók jövője

    1983-ban kezdődött a 3D nyomtatók története. A leggyakrabban használt nyomdai eljárás az anyag magas hőmérsékleten való megolvasztása. Hosszú évekig tartott, míg a 3D nyomtatókat több ágazatban is használni kezdték, ami valószínűleg a magas beszerzési árnak volt tudható be . Ezt a fajta nyomtatót ma már bátran használhatjuk az építészetben, régészetben és az egészségügyben is.

    Összegzés

    Mindannyian türelmetlenül várjuk, mi minden vár ránk a nyomtatók fejlesztésének területén. Habár a 3D nyomtatás világa érdekfeszítő és nagyrészt feltérképezetlen terület, számunkra, átlagos felhasználó számára megfelelnek a HP nyomtatók és festékkazetták is.

    (hirdetés)

     

    Címkék#pr cikk

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!