PR cikk

2019.06.21. 09:54

Aranyos játékok babáknak

A kicsik figyelmét gyakran elég nehéz lekötni. A legtöbb játék ugyanis csak ideig-óráig érdekli őket, különösen akkor, ha nem elég izgalmas a számukra. Ráadásul jön a nyár, a szünet a bölcsődében és a vakáció, amikor különösen nagy szükség lenne rá, hogy a gyerekek legalább egy rövid időre lefoglalják magukat.

Persze egy érdekes játékkal gyorsabban telik az idő, és a maminak sem kell folyton a gyerekek mellett lennie, vagy épp ellenkezőleg: akár együtt is játszhat az egész család.

A hangutánzó plüssfigurák felkeltik a kicsik figyelmét

Amikor a babák elkezdenek beszélni, akkor szeretik a saját hangjukat hallani. A plüssállatok pedig minden gyerek kedvencei, így mi is lehetne jobb kombináció, mint a hangutánzó plüssfigurák. A kis rágcsálók vékony hangja a beszélni még nem tudó babák számára is remek játék, ugyanis a figurák mozognak is, így duplán lekötik a csöppségek figyelmét.

A színes kis hörcsögök minden korosztály számára ideálisak, ugyanis mindenféle hang leutánzására képesek, amit a gyerkőcök rettentően szórakoztatónak találnak majd.

Az étkezés is lehet szórakoztató

A gyerekek etetése bizony nem kis káosszal jár a konyhában. Az étel szanaszét, kiborul, minden csupa répapüré vagy müzli, mert a kicsik hadonásznak a kezükkel, és a tányér piszkálása is jó mókának tűnik. Hogy mi a megoldás? Egy kiboríthatatlan babaetető, amiből a giroszkópos kialakítása miatt soha nem borul ki az étel. Az pedig, hogy a tál ide-oda bukfencezik, csak hab a tortán.

A színes kialakítása ráadásul még érdekesebbé teszi az étkezést, ezért is szeretik annyira a kicsik. Leeshet a földre, megpróbálhatják a lurkók felborítani, az étel mégis benne marad. A tál az utazások alatt is jó szolgálatot tesz, amikor nem a szokásos környezetben kell a reggeli rutint elvégezni.

A kifejezetten a gyerekek kézméretéhez való bukfenctálat akár a játszótérre is kivihetitek, használhatjátok a buszon, autóban, az állatkertben, és bármit tehetsz bele: rágcsát, pürét, gabonapelyhet, egyszóval mindent, amit a gyerekek szeretnek.

Altasd el a kicsiket a csillagos ég alatt!

A távoli csillagok fénye megnyugtató hangulatot varázsol a gyerekszobába, és segít a kicsiknek elaludni, ha nem akar jönni az a fránya álommanó. A diszkrét világítás akkor is jól jöhet, ha a lurkók félnek elaludni a sötétben, mivel meghitt környezetet teremt, így a gyerekek könnyebben álomba merülnek majd.

A falra firkálni jó móka

Kivéve a szülőknek, akik a gyerekek „remekműveit” nem győzik eltüntetni a falakról. Persze más a helyzet, ha krétával írható falmatricát teszel a falra, ahol a gyerekek kiélhetik a művészi hajlamaikat. Ha betelt, töröld le, és újra indulhat az alkotás. A kisebbek számára ragaszd alacsonyabbra, ha pedig a család is használná, például üzenetek megosztására, akkor a konyhába is tehetsz egyet.

A falmatricán ráadásul a leckét is megoldhatjátok együtt, de dekorációs elemnek sem utolsó.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!