Agora Irodaház

2020.07.15. 16:14

Átadták az Agora Irodaház egyes ütemét és már indul is a kettes ütem

Ünnepélyes keretek között átadták Debrecenben az Agora Irodaház egyes ütemét és egyúttal le is tették a kettes ütem alapkövét, aminek az építési munkálatai már el is kezdődtek.

Az ünnepségen Barcsa Lajos, alpolgármester hangsúlyozta, hogy az ilyen jellegű beruházások még vonzóbbá teszik Debrecen városát a befektetők számára. A város nemcsak ipari, hanem üzleti szempontból is meghatározóvá vált. Hazánkban Debrecen a második legnagyobb szolgáltatóközpont a főváros után, 4500 fő foglalkoztatott van ebben a szektorban, amely szám évente 10 százalékos növekedést mutat.

A foglalkoztatottak számának növekedésével párhuzamosan egyre nagyobb az igény új, minőségi irodákra is. Az Agora Office, színvonalának és jó elhelyezkedésének köszönhetően számos szolgáltatási körrel tudja majd az itt dolgozókat kiszolgálni.

Bana László, a kivitelező cég (Dryvit Profi Kft) ügyvezető igazgatója emlékezett, hogy 10 évvel ezelőtt nyolc fővel indult el a cég, ez év végére pedig már közel 160 munkavállalóval fog működni. Az Agora irodakomplexum jelentős mérföldkő a cég életében, amivel tovább tudják bővíteni a szolgáltatásaikat. Ezt a mérföldkövet hamarosan számos további nagyvolumenű projektjük fogja majd követni, úgy, mint egy új építőipari, kereskedelmi áruház, a DP Építő Pont megnyitása, egy a régióban egyedülálló adatközpont, a DP Data létrehozása, valamint a D-Loft Irodaház, amely a Magyar Gördülőcsapágy Művek régi gyárépületében fog megvalósulni.

Az ünnepségen az Agora Irodaház első bérlőiként mondott köszöntőt Vojtkó Ferenc, az Easy-Debrecen ügyvezetője és Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője. Az Easy-Debrecen a város első relokációs cége. Ők segítik az ide települő külföldi vállalatok munkavállalóinak beilleszkedését a lakhatástól a kötelező papírmunkákig.

Debrecen város első relokációs cégeként azt kerestük, hogy a belvároshoz viszonylag közel, egy olyan méltó irodában tudjuk fogadni az ügyfeleinket, amelyre valóban úgy néznek, hogy jó ide belépni” – hallhattuk Vojtkó Ferencet, az Easy-Debrecen ügyvezetőjét.

Az első bérlők között érkezett a komplexumba a DVSC Kézilabda Kft. is. Mivel az egyesület idén kiemelt akadémiává vált, így egy modernebb épületbe költöztették a dolgozók egy részét.

A kézilabdacsapat életében is most jött el az a pont, hogy januártól azzal, hogy akadémiává alakultunk, a nagyobb felelősséggel pedig a lehetőségeink is megnőttek.” – nyilatkozta Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője.

Az átadást követően megtörtént az Agora Irodaház kettes ütemének alapkő letétele. Krizsán Gábor, a DP Global Service Kft. bérbeadási és üzemeltetési igazgatója mutatta be röviden, a cégüktől bérelhető irodaházak jellemzőit és az általuk kínált lehetőségeket és szolgáltatásokat.

Mostanra az Agora Office első ütemének 30%-a már bérbeadásra került és a további területek iránt is nagy az érdeklődés. A második fejlesztési fázissal kiegészülve összesen 11 000 m2-re bővül majd az irodakomplexum. Az Agora Irodaházban maximális kihasználtság mellett több mint 1000 ember tud majd dolgozni.

A beruházás a DP Cégcsoporton belül a DP Leasing Kft. fejlesztéseként és a Dryvit Profi Kft. kivitelezésével valósult meg.

Az Agora Irodaház

A modern és flexibilis épület a belvárosban, a Nagyállomás forgalmas közlekedési csomópontjának közelében helyezkedik el, kedvező infrastruktúrát biztosítva ezáltal a betelepülő cégeknek.

Az épület energiahatékony, A kategóriás minősítéssel rendelkezik, ütemenként 5000 m2 bérbe vehető területtel. A belső térelosztás ügyféligény szerint rugalmasan alakítható nagyobb egybefüggő terekké vagy kisebb, több irodából álló együttessé.

Az épület arculata finom, elegáns, ugyanakkor dinamikus és karakteres.

Képgaléria:

 

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában