Közlemény

2020.04.09. 11:28

Energiahatékony Vállalat 2020 kitüntetést kapott a Teva

A Teva évek óta kiemelten figyeli és nyomon követi energiafelhasználását, így az elmúlt években a kis ötletektől, a nagyobb beruházásokig számos projekt valósult meg azzal a céllal, hogy csökkentse gáz- és villamosenergia-felhasználását. Idén az energiahatékonyság területén tett erőfeszítéseiért díjat is kapott a gyógyszergyártó cég.

Fotó: KISS LORANT

Az Energiahatékony Vállalat 2020 tanúsító védjegy használatát a Magyar Innováció és Hatékonyság Nonprofit Kft. szervezésében megvalósuló Energiahatékonysági Kiválósági Pályázat keretében ítélik oda. Az energia lehető leghatékonyabb felhasználását a Teva évek óta központi kérdésként kezeli, így 2019-ben is számos előremutató projektet valósítottak meg a vállalat szakemberei ezen a területen.

Az idén 11-dik alkalommal kiosztott védjegy egy éves időtartamra szóló használatát 2020-ban a Teva is megkapta, s az ezt odaítélő bizottság kiemelte a pályamunka minőségét, beválasztva azt a TOP3-ba. A díj kapcsán Bjorn Hultermans, a Debreceni Telephely vezetője úgy fogalmazott: „Ez a díj a csapatmunkáról szól. Hiszen a mérnökség, a termelés és az energetika szakemberei szorosan együtt dolgoztak, hogy átgondolt megoldásokat alkalmazzunk a felhasznált energia csökkentésére.”

A 2019-es év beruházásainak köszönhetően az energiaszükséglet csökkentésében elért eredmény sem elenyésző. A Teva immáron közel 3000 háztartás éves energiaszükségletével használt kevesebbet, mint az azt megelőző évben.

A Teváról

A Teva több mint 100 éves tapasztalatával fejleszti és gyártja gyógyszereit. 3500 terméket tartalmazó portfóliójában szinte minden terápiás területre kínál készítményt, melynek köszönhetően globális vezető a generikumok és a speciális készítmények területén. A világon naponta mintegy 200 millió beteg gyógyulását segítik Teva-készítmények, melyek a gyógyszeripar egyik legnagyobb és legkomplexebb ellátási láncából kerülnek ki. A generikumok területén meglévő súlya mellett jelentős innovatív kutatás-fejlesztési és gyártási tevékenységet is végez, melyek hozzájárulnak a speciális és biológiai készítmények termékpalettájának szélesítéséhez.

Magyarországon a Teva több mint 25 éve van jelen. Debreceni és sajóbábonyi telephelyein a kutatás-fejlesztési tevékenységtől az alapanyaggyártáson keresztül a készgyógyszer-gyártásig és törzskönyvezésig számos tevékenység folyik. A magyarországi gyártóüzemeiből európai, amerikai és egyéb piacokra is exportál. A Teva a hazai gyógyszergyártás egyik vezető vállalata, mely 2019-ban a legtöbb doboz gyógyszert forgalmazta Magyarországon.* A Teva elkötelezett a minőség iránt, kiváló minőségű termékei betegek százezreinek jelentenek javulást, gyógyulást, vagy tesznek lehetővé jobb életminőséget.

*Forrás: IQVIA-adatbázis

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!