PR cikk

2019.08.23. 13:26

Ép testben ép lélek, tartja a mondás…

Ilyenkor persze mindenki felsóhajt, hogy oh, az a fránya sport, és akkor megfogadjuk, na majd holnaptól elkezdjük.

Az elszántak el is kezdenek sportolni, mert tudják, hogy a rendszeres testmozgás és sportolás nagyon fontos és ajánlott is egészségünk megőrzése szempontjából, viszont ha túl nagy hévvel kezdünk neki, akkor akár egy rosszul elkezdett bemelegítés vagy egy rossz mozdulat, és máris szembe kell néznünk akár egy kisebb vagy nagyobb sérüléssel. A leggyakoribb sportsérülések az izom, az ízület és a porcok fájdalmával járhatnak.

Az izomnak alapvetően háromféle sérülése lehetséges

  • zúzódás
  • húzódás
  • szakadás
  • Az ízületi sérülések leggyakoribb formái

  • ficam
  • rándulás
  • Az ízületeket szalagok és erős ízületi tok veszik körül. Egy ficam esetében ezek a szalagok és ízületi tokok elszakadnak, amik nagy fájdalommal járnak.

    A porcsérülések leggyakrabban a térdben keletkeznek, ami után a szervezetnek jelentős időt kell biztosítani a gyógyulásra és a regenerálódásra. A legjobb gyógymód a sok pihenés, bár nem minden sérülésnél elegendő csak a pihentetés, sokszor elengedhetetlen fájdalomcsillapító szerek, gyógyhatású készítmények vagy akár fizikoterápiás kezelések beiktatása.

    Sportsérülések kezelésére megfelelő megoldást nyújthat a zöldkagyló

    Egy természetes fájdalomcsillapító vagy gyógyhatású készítmény mindig optimálisabb, mint egy mesterségesen előállított gyógyszer.

    A Mannavita Arthro4 zöldkagyló kapszula fogyasztása a lehető legjobb módja a mozgásszervi panaszok enyhítésének. A zöldkagyló B6 vitaminja mellett Omega-3 zsírsavat is tartalmaz, ami a DHA révén képes javítani a sportolók erőnlétén. A B6 vitamint manapság a táplálkozási tanácsadók, személyi edzők is kimondottan ajánlják ízületi fájdalomban szenvedőknek, mivel csökkenti az izmok és ízületek regenerálódását, hasznos a fájdalom enyhítésében.

    Manapság egyre több helyen hívják fel az emberek figyelmét a szervezet D-vitamin pótlására, ugyanis a népesség nagy százalékának szervezete szenved eme vitamin hiányában, aminek következtében nagyobb az esélye az izomfájdalmak kialakulásának. Ezt a zöldkagyló kapszula szedésével megakadályozhatjuk, mivel növeli a szervezet D-vitamin szintjét, megelőzve az izomfájdalmak izomsérülések általi kialakulását.

    A zöldkagylóban található glükozamin segít a sérült porcok gyógyításában és erősítésében. Sportsérülés után mindenképp a pihenéssel egybekötött zöldkagyló fogyasztás a megoldás a teljes felépülésre, mivel a zöldkagyló segít a szervezetnek az öngyógyításban.

    (PR cikk)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!