PR cikk

2020.06.19. 08:58

Ez az, ami elengedhetetlen a manikűrhöz és pedikűrhöz

A manikűr és pedikűr akkor igazi spa élmény, ha nem kell küzdeni a különböző eszközökkel.

Számtalan oka lehet annak, hogy egy eszköz használata nehézségekbe ütközik: okozhatja az anyagminősége (vagy annak hiánya), a penge élessége és az úgynevezett haladása, amely azt jelenti, hogy az olló könnyen nyílik, záródik, és nem szükséges erőfeszítés a használatához.

Lássuk, hogyan lehetnek hosszú évekig kitűnőek az ollóink!

Mi sem egyszerűbb ennél, magas minőségű eszközt kell venni, és kész! Igen ám, de mi a helyzet akkor, ha a manikűr- és pedikűrkészletünkre csak hetente vagy kéthetente egyszer van szükségünk? Hogyan válasszunk otthoni és hogyan professzionális körülményekhez illő eszközöket?

A már említett anyagminőség nagyon lényeges, ezért érdemes rozsdamentes acélból készült ollót választani mind otthonra, mind a szalonba. Miért? Mert könnyen tisztán tartható, sterilizálható, és ha időnként a mechanikát néhány csepp olajjal kezeljük, hosszú évekig használhatjuk. A pengének élesnek kell lennie, és ha otthoni használatról van csupán szó, akkor nem is igényel további kezelést a későbbiekben. Amennyiben kétségünk lenne, próbáljuk ki az ollót egy műanyag zacskón: ha könnyedén elvágja, akkor tudhatjuk, hogy jó ollót választottunk.

Továbbá kulcsfontosságú, hogy az olló könnyen nyíljon, záródjon, mert így lehet csak jól manikűrt, pedikűrt végezni. A jó minőségű ollók is veszíthetnek az élükből az évek alatt, ebben az esetben vigyük el őket élesítésre késlekedés nélkül!

Pedikűr esetében az is lényeges, hogy külön lábkörömvágó ollót alkalmazzunk, mivel a manikűrolló használata a körömbenövés esélyét növelheti.

Az ollók élettartamát úgy is növelheted, hogy azokat a megfelelő helyen tárolod (száraz, sötét helyen), és mindig tisztán tartod.

Mindenkinek ugyanaz az olló?

Dehogyis! A gyermekek körme lágyabb, és a bőrük környékén érzékeny, így nem használható ugyanaz az olló, mint a felnőttek esetében. Számukra kapható speciális babaolló, amely lekerekített végű, és a pengéje sem túl éles, így elkerülhető, hogy véletlen megszúrjuk az izgő-mozgó gyerkőcöt. A férfiak esetében pedig az egyenes vagy kevésbé ívelt univerzális ollók használhatók igazán jól.

Mind a manikűr, mind a pedikűr közben ügyeljünk arra, hogy nem szabad túl rövidre vágni a körmöket, mivel ez akár fertőzést is okozhat, valamint fokozottan figyelj arra, hogy nehogy megsértsd a köröm melletti bőrt, mert ez a felnőttek esetében is érzékeny lehet, és egy véletlen vágást követően akár be is gyulladhat.

A Kések Ollók Webáruházban megtalálsz minden ollótípust, amely a körömápoláshoz szükséges, a babaollótól kezdve a körömollón át az erős lábkörömvágóig. Abban mindegyik megegyezik, hogy kiváló minőségűek, és nemcsak a webshopban, de az üzletekben is segítségedre lesznek, ha nem boldogulnál a vásárlás során.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!