PR cikk

2020.03.18. 10:16

Ezeket az extrém sportokat próbálják tavasszal a legtöbben

Ha odakint verőfényesen süt a nap, akkor a kedvünk, energiaszintünk is jobb. Ilyenkor hatalmába kerít minket az érzés, hogy milyen jó lenne kimenni a szabadba, és kiélvezni a természet szépségét.

Ha a hagyományos sétálós túrák nem hoznak lázba, akkor dönthetsz úgy is, hogy kipróbálsz valami sokkal izgalmasabbat. Száguldoztál már quadon? Na, és egy nagy ballonos kerekű monster rolleren? Mi már megtettük, és az a véleményünk, hogy a legkedveltebb extrém sportokat neked is ki kell próbálnod!

Mi számít extrém sportnak?

Minden, ami kapcsán elkap az a bizsergető “te jó ég” érzés. Ha elkezdesz libabőrözni a félelemtől, miközben elképzeled magad, hogy csinálod, de egyúttal egy mérhetetlen kíváncsiság is párosul hozzá. Ha legszívesebben nemet mondanál rá, de egy belső hang azt súgja, hogy neked is át kell élned, hiszen nem minden nap lehet részed ilyen élményben. Ez más nem lehet, csak egy extrém sport.

Adrenalinlöket – az extrém sport pozitív hatása

Az extrém sportok átlendítenek a komfortzónádon, melynek átlépésére a monoton hétköznapokban csekély lehetőséged adódik. Amikor viszont eldöntöd, hogy bevállalsz valami merészet, akkor nincs visszaút. Eleinte talán tartasz az újtól, az ismeretlentől. Milyen lesz? Tetszeni fog? Ha még soha nem próbáltad, akkor ezekre a kérdésekre nincsenek egyértelmű válaszok, legfeljebb csak találgathatsz. Aztán amikor ott vagy, hogy cselekedned kell, akkor mintha elszállna belőled minden félelem, gondolkodás nélkül teszed, amit kell. Ez pedig egy hatalmas adrenalinlöketet ad, aminek hatására úgy érzed, bármire képes vagy.

Mivel ilyenkor nagy adag boldogsághormon szabadul fel a testedben, ezért az extrém sportolás függővé tehet. Ezt a különleges élményt érdemes megosztanod másokkal is – a szerelmed, barátaid, családtagjaid is biztosan részt vennének veled egy izgalmas programon. Utána pedig ki tudjátok tárgyalni, hogy ki, hogy élte meg a történeteket, és esetleg ki merne bevállalni egy újabb kört.

Mi ezeket a programokat ajánljuk:

Quadozás

“Ha extrém sport, akkor quadozás!” – mondják sokan. És tényleg, egyre többen pattannak rá a nyitott utasterű, vastag kerekű járgányra, amivel bejárhatják a kalandos off-road pályákat. A terepmotorozást a természetjárás extrém sportjának is mondják, nem véletlen, hiszen csodálatos természeti tájakon lehet átdriftelni. A kitaposatlan ösvények akadálypályán történő bejárása számodra is igazán vérpezsdítő program lehet.

Monster roller

A monster roller angol elnevezése nagyon is találó, ugyanis tényleg egy szörnyen jó sportot takar, ami egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Jó úton jársz, ha a szó hallatán egy elektromos roller jut eszedbe, ám ennél sokkal többről van szó. Ezeken a rollereken ugyanis extra nagy ballonos kerekek vannak, amiken a dimbes-dombos, lankás, földes terepeken is átszáguldhatsz. Ugyanezt megteheted egy strapabíró, hegyi terepre tervezett biciklivel (monster bike), és egy 2000 lóerős “autószörnnyel” is (monster truck).

Tandemugrás

A tandemugrás hallatán a torkodban dobog a szíved? Nem csoda, hiszen a helikopter 2500-3000 méter magasságba emelkedik, majd onnan kell a mélybe vetned magad az oktatóval. A legjobb rész egyértelműen a szabadesés, ami egyfajta eufórikus állapotot idéz elő. Sokan arról számolnak be, hogy az ugrás pillanatában érzett halálfélelem egyszerre csodálatos és hátborzongató. A szabadesést követően az ejtőernyőzést is átélheted egészen a földet érésig. A lélegzetelállító kalandot pedig bármikor vissza tudod nézni, ugyanis egy kamerával az elejétől a végéig rögzítésre kerül.

Cani-Cross kutyás program

Ha nagy mozgásigényű kutyusod van, akkor minden bizonnyal ő is szívesen részt venne veled egy kutyabarát extrém programon. A kutyatartók körében egyre kedveltebb a Cani-Cross, ami lényegében egy közös futást jelent az ebbel. Különlegessége, hogy egy speciális heveder segítségével össze vagy kötve a négylábúddal, így lényegében húz téged menet közben. Ha kevésbé fitt a blökid, akkor ott van a Cani-Walk is, ami tulajdonképpen ugyanez, csak futás helyett sétálva kell megtennetek a távot.

Rally autózás

Ha a száguldás szerelmese vagy, és imádsz az autóban a kormánynál ülni, akkor egy észvesztő rally kör is garantáltan maradandó nyomot hagy benned. Nem hiába hívják élményautózásnak, hiszen tényleg egy igazán felejthetetlen élményről van szó, amit sokan azért vállalnak be, mert itt aztán tényleg ráléphetnek a gázra. A tuning autók vezetése egészen különleges érzés, de ha nem vagy ennyire bevállalós, akkor akár az anyósülésen is átélheted a kalandot, mint “másodpilóta”.

 

(PR cikk)

Címkék#pr cikk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!