HAON - PR cikk

2019.05.24. 15:59

Hasznos segítség kábel vásárlásához

A mai felgyorsult és digitalizált világban, ahol már szinte kivétel nélkül minden elektronikusan történik, úton-útfélen kábelekbe ütközünk. Tökéletesen illeszkedő kábelt kell vásárolnunk az újonnan vásárolt televíziónkhoz, játék konzolunkhoz, számítógéphez vagy laptophoz, és még sorolhatnánk hosszan.

Nem beszélve azokról az esetekről, amikor ezen eszközök hatékony összekötését kell valahogy megoldanunk. A megfelelő kábelek beszerzése, kicsomagolása és aztán szakszerű összeillesztése nélkül mindez hiábavaló próbálkozás lenne csak. A probléma leginkább abból szokott fakadni, hogy habár tudjuk, hogy kábelre van szükségünk, a konkrét paraméterekkel azonban már nem vagyunk tisztában.

Az elektrikstore.hu ebben szeretne segíteni a vásárlóinak, ezért egyetlen oldalra gyűjtötte a kínálatában elérhető kábeleket. Rövid bejegyzésünkben most mi is hasznos segítséget igyekszünk adni kábel vásárlás előtt.

Szerelt patch kábelek

Az úgynevezett szerelt patch kábelek mindenki számára ismertek lehetnek, elvégre a különféle eszközök internetes csatlakozásához ezeket használjuk leginkább. Különféle méretben és színben kaphatók attól függően, hogy megjelenés vagy a szóban forgó helyiség kapcsán éppenséggel mire van szükség.

Különös ismertetőjegyük a kábel végén található speciális végződés, ami lehetővé teszi a készülékhez való csatlakoztatást.

A kábel köpeny anyaga leginkább PVC, míg a színe lehet változatos a szürkétől a fehéren át egészen a pirosig.

Egyéb kábeltípusok (javasolt) felhasználás szerint

NYM-O/NYM-J (MBCU)

Ez a típus tökéletesen alkalmazható lakó és ipari jellegű épületek villanyszereléséhez a helyiség nedvességétől függetlenül akár a falazatba építve, falra szerelve, vakolat alá elhelyezve, illetve betonba ágyazottan, de kerülendő a csömöszöléses, rezgetéses és vibrációs eljárást alkalmazó betonozás esetében. Kültéri alkalmazás esetén ne tegyük ki közvetlen napsütésnek.

H05VV-F (MT)

Megfelelő különböző háztartási készülékekhez lakásokba, hivatalokba, konyhákba. Alkalmazhatjuk párás helyiségekben, illetve mosógépekhez és hűtőgépekhez közepes igénybevételre. Használhatjuk fűtő- és főzőkészülékekhez, azonban fontos figyelni arra, hogy a kábel ne érintkezzen forró részekkel és ne legyen hősugárzásnak kitéve. Nem alkalmas szabadtéri használatra, mezőgazdasági és ipari épületek esetén, illetve nem háztartási hordozható szerzámokhoz.

H07V-U (MCU)

Száraz helyiségekben alkalmazható különböző készülékekben, világítótestekben, beágyazott vagy szerelt védőcsövekben, továbbá mechanikailag védett helyen, rögzített módon.

H07V-K (MKH)

Védőcsőbe vagy tálcára helyezve alkalmazható kisebb és közepes mechanikai igénybevételekre, kapcsolószekrényekhez, gépekhez, illetve flexibilis bekötésekhez.

Jelző és működtető kábel ipari rendszerekhez (YSLY)

Igazán praktikus, általános felhasználásra alkalmas kábel, mely még a csepegő olajnak is képes ellenállni. Flexibilis kivitelének köszönhetően megfelelő olyan eszközök és munkagépek bekötéséhez, melyek mozgásnak, illetve vibrációnak vannak kitéve.

Árnyékolt elektronikai kábel (LiYCY)

Egyaránt alkalmas nedves és száraz helyiségekben való alkalmazásra. Megfelelő választás szabályozástechnikai berendezések és a mérésirányítás összekötéséhez. Állandó mozgásnak ne tegyük ki, de hajlékonysága miatt kisebb mechanikai igénybevétel nem árt neki.

Riasztókábel

A kábel árnyékolása védelmet nyújt a különböző elektromágneses zavarokkal szemben. Kifejezetten riasztó berendezésekhez ajánlott.

GT gumikábel

H05RR-F

Háztartási, hivatali felhasználásra alkalmas olyan készülékek táplálására – például sütő, porszívó, forrasztópáka -, melyek esetében a vezeték minimális mechanikai igénybevételre számíthat.

H07RN-F

Az előbbiekben bemutatott kábel típussal szemben ipari létesítmények, üzemek esetében érdemes alkalmazni, ahol esetleg robbanásveszély is fennáll.

NYY-O/NYY-J

Kül- és beltéren egyaránt alkalmazható erőművekben és ipari területeken. Amennyiben a körülmények szükségessé teszik, gondoskodni kell a mechanikai védelemről.

YSLCY

Ipari rendszerekhez, általánosan felhasználható árnyékolt működtető és jelző kábel, mely ellenáll a csepegő olajnak is. A LiYCY kábelhez hasonlóan beköthetünk vele mozgásnak és vibrációnak kitett gépeket.

(hirdetés)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!